Başkan Genç, tarihi Hamamı inceledi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, tarihi Hasanpaşa Hamamı’nda başlayan restorasyon çalışmalarını inceledi.

Başkan Genç, tarihi Hamamı inceledi
Başkan Genç, tarihi Hamamı inceledi
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediyesi tarafından restorasyon ihalesi gerçekleştirilen Hasanpaşa Hamamı’nda yapılan çalışmalarla ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Genç, “Geçmişi 5000 yıl öncesine dayanan Trabzon’da tarihi mirasa sahip çıkmak adına şu ana kadar tarihi çeşmelerin restorasyonu, Pazarkapı’da bulunan tarihi evin restorasyonu ile Hasanpaşa Hamamı’nın restorasyonu olmak üzere birçok proje yürüttük. Bundan sonra da tarihi mirasımıza sahip çıkıp en güzel şekilde yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.

“HANGİ MEDENİYETE AİT OLURSA OLSUN…”

26.10.2021 tarihinde ihale sözleşmesi yapılan projenin 300 iş gününde tamamlanacağını belirten Başkan Genç şöyle konuştu: “Şehrimize pek çok eser restore edilerek hizmete açıldı. Vatandaşlarımızın ve turizmin istifadesine sunuldu. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak başta tarihi çeşmelerimiz olmak üzere, Pazarkapı’da yer alan tarihi binanın restorasyonu ve Hasanpaşa Hamamı’nın restorasyonu olmak üzere birçok proje yürütüyoruz. Şu ana da beş adet tarihi çeşmemizi restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtık, 10 adet çeşmemizin de restorasyon çalışmaları ise sürüyor. Hasanpaşa Hamamı’nın 08/10/2021 tarihinde 3.843.174,58 TL’lik bir bedelle restorasyon ihalesini yaptık. Trabzon Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun onayını aldık. İhale sözleşmesini yaptıktan sonra da ilgili firmaya yer teslimi yaptık. Ve restorasyon çalışmalarına başlandı. Şimdi firma yetkililerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alıyoruz ve durumu yerinde inceliyoruz. Hangi medeniyete ait olursa olsun, hiçbir ayrım yapmadan tarihi mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz ve gelecek nesillere bu mirası en güzel şekilde aktaracağız. Bu şehir ecdat yadigarı tarihi değerleriyle birlikte var olmaya, adından söz ettirmeye devam edecek. Bundan da son derece gurur duyduğumuzu ve mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.”

Trabzon Valiliği tarafından Ortahisar Belediyesi’ne devredilen Hasanpaşa Hamamı 1882 yılında II. Abdülhamit döneminde askeri hastaneye ve askeri kışlaya hizmet vermek için yapıldı. Dönemin valisi Hasan Paşa’nın adı verilen yapı, uzun yıllar metruk ve harap bir halde kaderine terk edilmişti.

05 Ara 2021 - 11:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.