Bakanlıklığı da dinlemediler

Bakanlığın talimatıyla belediyenin durdurduğu inşaat yeniden başladı

Ayıbı Önce Büyükşehir Başlattı

TRABZON’UNBoztepe Mahallesi’nde tarihi Cephanelik binasının yanı başında bir süre önce yapımına başlanılan ve tepkiler üzerine Bakanlık talimatıyla durdurulan ucube yapımına yeniden başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin SİT alanından çıkarıp Anıtlar Kuruluna tavsiye ettiği, Anıtlar Kurulunun da sessizce onay verdiği ve Ortahisar Belediyesinin ruhsatlandırdığı inşaat şehirde infial yaratmıştı.

Anıtlar Kurulu Onay Verdi

SİT alanından çıkartılarak inşaat ruhsatı verilen yapıya Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘Durdurun’ talimatı vermişti. Halen Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından incelemeye alınan inşaatla ilgili Trabzon Anıtlar Kurulu yeniden devreye girdi. Ruhsat tartışılırken ‘Ruhsata aykırı işlem olup olmadığını’ değerlendiren Anıtlar Kurulu, eften püften bir iki eksik göstererek inşaata devam edilebileceğine hükmetti.

Ruhsatı da Ortahisar Verdi

İNŞAATI durduran Ortahisar Belediyesi ise kurulun eksiklerin giderilmesi yönünde karar verdiğini belirterek Bakanlığın talimatını bir yana koyup Anıtlar Kurulunun kararını hayata geçirdi. Ortahisar Belediyesi Bakanlık talimatına karşı Anıtlar Kurulu yazısını esas aldı. Anıtlar Kurulu Bölge Müdürlüğünün Bakanlığa rağmen inşaata devam edilmesi yönünde yazı yazması ise ‘Bakanlığı dinlemiyorlar’ yorumunu getirdi.

TRABZON’UN Boztepe Mahallesinde tarihi cephanelik binasının yanı başında Trabzon’a rağmen bir süre önce yapımına başlanılan ve tepkiler üzerine durma noktasına gelen ucubenin yapımına yeniden başlandığı ortaya çıktı.

BAKANLIK DURDURMA KARARI ALMIŞTI

Tarihi cephanelik binasının ve çevresinin SİT alanından çıkartılarak imara açılmasının ardından yapımına başlanılan kafeterya ve restorandan oluşan binaya yönelik tepkilerin artması üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı binanın yapımının durulması yönünde bir karar almıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Ortahisar Belediyesi’ne ulaşan kararına rağmen binanın yeniden yapımına başlanılması üzerine sosyal medya üzerinden tepkiler gelmeye başladı. Sosyal medya üzerinden mikserlerin fotoğraflarını paylaşanlar, “İnşaat mühürlenmiş miş miş. Asparagas haber yaptır. Kamuoyunun gazını al. Bir müddet sonra 10 mikserle inşaatı bitir. Haftaya nur topu gibi bir padişah tuğralı cephanelik, pardon otel yanında düğün salonumuz olur” diye paylaşımlarda bulundular.

BELEDİYE SUSMAYI TERCİH EDİYOR

Projenin sahibi Ahmet Sarı, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından yapılan incelemelerin ardından proje inşaatında bir sakınca bulunmadığını belirterek amaçlarının tarihi dokuyu yaşatmak olduğunu söyledi. Sarı, “Proje kaldığı yerden devam edecektir” dedi. İnşaatın yapımına ruhsat veren Ortahisar Belediyesi ise “Kurul tarafından projeye aykırı kısımların giderilmesi ve uygulamanın devamına karar verildi. Karar bize tebliğ edildi. Çalışma bu çerçevede başlatıldı.” dedi.

Enis YILDIRIM/Filiz YILDIRIM

04 Mar 2018 - 12:08 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.