Bakandan üç talepte bulundu

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan üç önemli talepte bulundu. “1- Demiryolu gerçeği ortadadır. Artık yatırım programına alınız. 2- Terminal yeri yanlıştır, afetsellik içeriyor. Mutlaka müdahale ediniz. 3- Kemerkaya’da yapılacak yeni tünel sorunlu ve estetik açıdan kötü sonuç doğuracak. Gözden geçiriniz.”

TMMOB Şehir Plancıları Odası Trabzon Şube Başkanı Ercan Şen, bugün Trabzon’da olacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na demiryolu, terminal ve kentte yapılacak olan tünellerle ilgili çağrıda bulundu. Bakan Karaismaoğlu’na başta Erzincan- Trabzon Demiryolunun yatırım programına alınması çağrısında bulunan Şen, kentte tartışmalara neden olan terminal ve Kemerkaya tünelinin yapımına müdahale etmesini istedi.

DEMİRYOLU GERÇEĞİ ORTADADIR

Erzincan- Trabzon Demiryolunun tüm gerekçelerinin devlet tarafından bilindiğine dikkat çeken ve projenin bir an önce yatırım programına alınması talebinde bulunan Başkan Şen, “Demiryolunun tüm gerekçeleri ortadadır. Erzincan- Trabzon Demiryolu devlet nezdinde de kayıt altındadır. Buradan da artık geri dönüş yoktur. Demiryolu yatırım programına alınarak kente güven verilmelidir. Trabzon bölgenin merkezidir. Amacımız kentleri yarıştırmak değil ama buranın gelişmesi diğer illeri de geliştirmelidir. Trabzon bölgenin çekim merkezidir. Sanayi bölgeleri, yatırım adası, sağlık ve limanıyla birlikte bakıldığında buraya demiryoluna gelmesi elzemdir. Bakan Bey’den demiryolunun yatırım programına alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRABZON’DAN İYİDEREYE KOL GİDEBİLİR

ŞPO Başkanı Şen, Trabzon’a gelecek olan demiryolundan hem Arsin Yatırım Adasına hem de buradan İyidere Lojistik Merkezine kol gidebileceğini böylelikle kentsel değil bölgesel kalkınmanın sağlanacağını söyledi. Bu manada değerlendirmede bulunan Şen, “Trabzon’dan İyidere’ye kol atılmalıdır. Trabzon’a gelecek olan güzergah ile buradan Arsin’deki yatırım adasına daha sonra buradan İyidere’ye hat gidebilir. Rize’yi kimse dışarıda bırakmıyor. Bölgesel kalkınmayı düşünmek gerekiyor. Bunun yapılması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

TERMİNAL YERİ ÇAĞRISI

Bakan Karaismailoğlu’na Trabzon’da tartışmaların gölgesinde Değirmendere’deki vadide yapılacak olan terminal yeriyle ilgili de çağrıda bulunan Şen, “Yatırım kararı olarak terminale karşı değiliz. Yer seçimi problemli… Vadi tabanında afetsellik içeriyor. Ne kadar önlenirse önlensin o afeti engelleyemiyorsunuz. O bölgeyi yapılaşmadan ve araç trafiğinden uzak tutmamız gerekiyor. Şehirlerarası trafiğimiz doğu-batı aksında devam ediyor ancak terminal tam tersine güneye yapılıyor. Araç ve araç sayısı bakımından güney aksı az talep görüyor. Bakan Karaismailoğlu kentin bir evladı olarak buna mutlaka müdahale etmelidir.” dedi.

KEMERKAYA TÜNELİ SORUNLU

Kemerkaya’dan girip Çömlekçi’den çıkacak olan tünelin sorunlu olduğunu ve estetik açıdan kötü bir sonuç doğuracağını dile getiren Şen, “Kemerkaya’dan girecek olan tünel kenti sorunlu bir hale getirecek. Tünelin geçtiği güzergah kent merkezinden geçiyor. Kentin tarihi yapısına üzerindeki yapısına nasıl bir etkisi olacak bilmiyoruz. Hiçbir şey bilinmiyor. Kötü bir görüntü Trabzon’a kazandırılacak. Gören insanlar ilk kez böyle bir şey olmuştur diyecek. Estetik kaygısı taşıyan Trabzon’a böyle kötü projeleri yapmamalıyız.” diye konuştu.

HABER: Gültekin SADIKOĞLU

25 Eyl 2020 - 09:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.