Bakan Soylu’ya suikast planladılar

Bakan Soylu'yu hedefe koyan hainlerin planı cezaevinden ihbar edildi

Bakan Soylu’yu hedefe koyan hainlerin planı cezaevinden ihbar edildi

ÜLKE BAKAN SOYLU’NUN YANINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik bir eylemin planlandığını cezaevinde hükümlü olarak kalan A.T. adlı bir mahkûm ihbar etti. Kırıkkale’nin Keskin ilçesi T Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü olarak kalmakta olan A.T. adlı mahkûm, 16 Haziran 2018 tarihinde itirafta bulundu. Adi suçtan hükümlü olan A.T., Bolu F Tipi Cezaevinde kaldığı sırada, PKK terör örgütü üyelerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem planladığını duyduğunu ileri sürdü.

HAİN PLANI DEMİRTAŞ ONAYLAMIŞ

Terör örgütlerine karşı verilen mücadelede ülkenin takdirini toplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı ihbarının ardından araştırma başlatıldı. Bolu F Tipi Cezaevinden Keskin T Tipi Cezaevine nakledildiği belirlenen A.T.’nin Bolu F Tipi Cezaevinde kaldığı sırada üç görevliye, S.A. adlı teröristin, Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı bilgisini kendisine verdiği ve Selahattin Demirtaş’ın bu eylemi onayladığını söylediği belirlendi. İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’yu hedefe koyan hainlerin planını Kırıkkale’nin Keskin T Tipi Cezaevi’nde kalmakta olan bir hükümlü ihbar etti.

İSTİHBARAT ÇALIŞTI ORTAYA ÇIKARDI

Terör örgütlerine karşı verdiği başaralı mücadele ile tüm Türkiye’nin takdirini toplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı yönündeki ihbarın ardından tüm birimler araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda Kırıkkale’nin Keskin İlçesi T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak kalan A.T. adlı mahkum, 16 Haziran 2018 tarihinde itirafta bulundu. Cinayet suçundan hükümlü olan A.T., Bolu F Tipi Cezaevinde kaldığı sırada, PKK terör örgütü üyelerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem planladığını duyduğunu ileri sürdü.

NOT BULDU, DUYDUKLARINI ANLATTI

Bolu F Tipi Cezaevi’nden Keskin T Tipi Cezaevi’ni nakledildiği belirlenen A.T., “Bolu’da PKK’lı mahkumlarla görüştüğümüz bir alanda not buldum. Notta eylemlerin yazılacağı yazıyordu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bombalı saldırı olacağı yazıyordu. Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yapılanları intikamını AK Partili bir milletvekilinden alınacağı yazıyordu. Tutuklu PKK’lılar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem için HDP’li Belediye Başkanları ile ortak karar olduğunu bana anlattılar.

CEZAEVİNDE ÜÇ GÖREVLİYE ANLATMIŞ

Kırıkkale’nin Keskin İlçesi T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak kalmakta olan A.T.’nin

Bolu F Tipi Cezaevi’nde kaldığı sırada üç görevliye, S.A. adlı PKK’lı terör örgütü üyesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik eylem yapılacağı bilgisini kendisine verdiğini ve bu eylemi Selahattin Demirtaş’ın onayladığını söylediği ortaya çıktı. Bu arada A.T.’nin cinayet suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası yediği öğrenildi.

Enis YILDIRIM

12 Eki 2018 - 12:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.