Azerbaycan'dan müjdeli haberler geliyor

Azerbaycan lideri Aliyev, kuşatma altına aldıkları "Karabağ'ın kalbi" Şuşa'yı ele geçirdiklerini duyurdu. Ordu, sözde başkent Hankendi'ye doğru ilerle...

Azerbaycan lideri Aliyev, kuşatma altına aldıkları "Karabağ'ın kalbi" Şuşa'yı ele geçirdiklerini duyurdu. Ordu, sözde başkent Hankendi'ye doğru ilerlerken, bölgeden gelen görüntülerde Ermeni sivillerin Hankendi'yi terk ettiği ve araçlarla uzun kuyruklar oluşturduğu görülüyor.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını geri almak için Ermenistan'a karşı başlattığı harekatta kritik bir nokta olan Şuşa'yı ele geçirdi. Etkili bir askeri stratejiyle öncelikle Şuşa'nın Laçin koridoru ile bağlantısını kesen Azeri ordusu, ardından kuzey ve güney eksenlerinden Şuşa kentinin içine girerek ele geçirdi.

KUYRUK OLUŞTURDULAR

Gelişmeler üzerine Ermeniler Dağlık Karabağ'ın sözde başkenti olan Hankendi'yi tahliye etmeye başladı. Kentten gelen görüntülerde, yüzlerce insanın yola düşerek şehri terk etmeye başladığı görüldü. Azerbaycan ordusunun bölgede büyük ilerleme kaydettiği tahmin ediliyor.

MÜJDEYİ, ALİYEV DUYURDU

Ulusa sesleniş konuşması gerçekleştiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, tarihi müjdeyi "Şuşa, 28 yıl sonra işgalden kurtarıldı. Artık orada ezan sesi duyulacak" dedi.

08 Kas 2020 - 13:07 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.