“Ayasofya’ya katkıda bulunduk”

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı, partisinin divanında konuştu

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanlığı, Haziran ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Divan toplantısına Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, hanım kolları, gençlik kolları ve çok sayıda partili katıldı. İl divan toplantısı açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Durmuş, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

“AYASOFYA’NIN CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNE KATKIDA BULUNDUK”

İl Başkanı Durmuş, toplantıda Ayasofya’nın tekrar camiye dönüştürülmesi konusuna değindi. Başkan Durmuş, “Yeni kurulan partiler içerisinde 81 ilde ve 700’ün üzerinde ilçede teşkilatlanmasını tamamlamış ve bugün seçim olsa girmeye hak kazanan tek parti Yeniden Refah Partisi’dir. Henüz mecliste grubu bile olmayan bir parti olmamıza rağmen üyelerimizle ve milli görüş neferleri ile birlikte özellikle sosyal medyada başlattığımız gündem çalışmaları neticesinde 1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya Camiinin 86 yıl sonra tekrar camiye dönüştürülmesine ve bugün ibadete açılmasına katkıda bulunduk. Kimsenin henüz ne olduğunu dahi bilmediği, Genel Başkanımız Sayın Dr. Fatih Erbakan tarafından gündem yapılan İstanbul Sözleşmesinin yararlığı hükümet tarafından artık bugün sorgulanır hale gelmiş, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kaldırılması talimatı verilmiş ve kaldırılması çalışmaları dahi başlamıştır.” dedi.

“ÇAYA SON 20 YILIN EN DÜŞÜK FİYAT ARTIŞI YAPILDI”

Başkan Durmuş konuşmasının devamında bölgenin tarım kaynağı çay ve fındığa yer verdi. Durmuş, “Son yıllarda devlet olarak faize yıllık ödenen miktar 100 milyar dolara, kamu dış borcu 50 milyar dolardan 200 milyar dolara, kamu iç borcu 150 milyar TL’den 750 milyar TL’ye, Hazine ve Maliye Bakanlığının 22 aylık borçlanma miktarı 556 milyar TL’lere çıkmıştır. Vatandaşların gelirleri yoksulluk sınırının, hatta açlık sınırının altına düşmüştür. Halk yoksullaşmış, fakirleşmiş ve yardıma muhtaç hale getirilmiştir. Yıllık % 100 maaş zammı veren 54.ncü Refah-Yol hükümetinden, yıllık % 4+4 maaş zammını dahi zorla veren Ak Parti-MHP koalisyon hükümetine gelinmiştir. Bölgemizin en önemli tarım kaynağı olan çaya son 20 yılın en düşük fiyat artışı yapıldı ve bölge halkının beklentisinin çok altındadır. Fındığa verilecek olan fiyatında yine beklentinin çok altında olacağı kuvvetle muhtemeldir.” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SÜRECİNDE ÇOK SAYIDA SOSYAL YARDIM VE HİZMETLERDE BULUNDUK”

Başkan Durmuş, Yeniden Refah Partisi’nin pandemi sürecinde vatandaşlara yardımda bulunduğuna değindi. Durmuş, “Ülkemiz tüm dünyayı da etkisi altına alan Covid 19 pandemi sürecine girmiş ve pandeminin de etkisi ile vatandaşlarımız maddi ve manevi olarak sıkıntıya girmiş, birçok esnafımız kepenk kapatmış, birçok çalışan vatandaşımız işsiz kalmıştır. Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak biz Trabzon’umuzda pandemi sürecinde sokağa çıkmanın çoğu zaman yasak olduğu günlerde, 486 aileye kumanya dağıtımı, Ramazan ayında 381 kişiye iftar yemeğini bizzat evlerine götürmek suretiyle yemek dağıtımı, 46 vatandaşımıza nakdi para yardımı olmak üzere çok sayıda sosyal yardım ve hizmetlerde bulunduk. Trabzon Kızılay Bölge Başkanlığımızla ortaklaşa yaptığımız kan bağışı kampanyası ile partililerimiz tarafından toplam 187 ünite kan bağışı yapılmıştır. Dolayısıyla; Dar gelirli milyonların refah seviyesini artırmak için, haksız vergileri kaldırarak, vergileri en makul seviyeye indirmek için, üretim seferberliği ve üretimi artırarak işsize iş ve aş imkânı sunmak için, katma değerli ihracat hamlesiyle milli gelirimizi gerçek manada artırmak için, adil gelir dağılımını sağlayarak herkese refah bir ortam sağlamak için, sadece yandaşa, akrabaya, hemşeriye değil, 83 milyona adaletli bir yaşam sağlamak için Yeniden Refah Partisi iktidarına ihtiyaç vardır.” dedi.

26 Tem 2020 - 16:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.