Ayasofya 15 gün sonra...

Ayasofya'nın statüsü için görülen duruşma sona erdi

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti. Kararın 15 gün içinde açıklanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla,Ayasofya'nın cami statüsüne sahip olması için AK Partiçalışmalar başlatmıştı.

Danıştay'da görülen dava, bugün sabah saatlerinde başlamıştı. Ayasofya başvurusuna ilişkin Danıştay 10. Dairesi, kararını daha sonra açıklamak üzere duruşmayı bitirdi

15 GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Danıştay, 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile müze yapılan Ayasofya’nın yeniden ibadete açılıp açılmayacağına yönelik kararı 15 gün içinde açıklayacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ HAZIRLANACAK

Danıştay'dan beklenen kararın çıkmaması durumunda AK Parti’nin B planı da hazır.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından bu konuyla ilgili AK Parti’nin hukukçu milletvekilleri, çalışmalarını tamamladıErdoğan’a sunulan çalışmaya göre, Danıştay’dan Ayasofya’nın müze olarak kullanılmaya devam etmesi yönünde bir karar çıkmaması durumunda, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hazırlanacakyacak.

02 Tem 2020 - 16:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.