Avukatın savunması Pegasusu bağlarsa Pegasus kime hizmet ediyor?

Pegasus çalışanının avukatı: Ramazan bizi alakadar etmez

Avukatın savunması Pegasusu bağlarsa Pegasus kime hizmet ediyor?
Haber albümü için resme tıklayın

Bir grup Pegasus çalışanının bir araya gelerek alkol tükettikleri Kadir Gecesi'nde dini değerleri aşağılayan paylaşımda bulunması tepki çekmişti.

Bunun üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pegasus çalışanları hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatmıştı.

Pegasus tarafından etik-ahlak kuruluna sevk edildiği ve işten çıkarıldığı belirtilen çalışanın avukatı, konuya ilişkin açıklama yaptı.

"Bizim yaşam tarzımızı alakadar etmez"

Avukat, Türkiye'nin laik bir devlet olduğunu belirterek kendilerinde Ramazan diye bir tabirin olmadığını ifade etti.

Ramazan ayının toplumun yalnızca bir kesimini ilgilendiren bir takvime göre icra edildiğini söyleyen avukat, "Bizim yaşam tarzımızı alakadar edecek bir şey değil." ifadelerini kullandı.

"Dini dogmalar, sahiplerini bağlar"

Pegasus çalışanının avukatının açıklamalarında şu cümlelere yer verildi:

"Türkiye laik bir devlet. Ramazan diye bir tabir bizde olmadı, bu toplumun bir kesimini ilgilendiren başka bir takvime göre icra edilen bir ay. Bizim yaşam tarzımızı alakadar edecek bir şey değil. Dini dogmalar sahiplerini bağlar."

01 May 2022 - 14:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Çaykaralı - Allahım sizi bildiği gibi yapsın yazıkki size bu ülkede ekmek veriyorlar Gavurun duyduğu saygıyı duymuyorsunuz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 14:51
02

Turgay - Mübarek Ramazan'a dil uzatan şerefsizler, alçak bizans kalıntısı gibisiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 14:51
01

CANCA53 - Nedemek bir kisim ülkemizin 100/90 müslüman olan bir ülkede sen bizleri azinlik olup küçukmu göruyorsun avukat efendi Allahim islah etsin sizleri bu mubarek günde ancak bukadar sayabiliyirum sana

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Mayıs 14:51