Avrasya’da moda rüzgarı

Avrasya Üniversitesi, Modacı Hüseyin Küçük ile buluştu

Avrasya Üniversitesi Moda Tasarım Programı Mesleğin Sanatla Buluşması semineri düzenledi. Seminer için İstanbul’dan Trabzon’a gelen ünlü Modacı Hüseyin Küçük, moda tasarımı ile ilgilenen öğrencilere sektörle ilgili bilgiler verdi. Programa Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülay Yeginoğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Harun Yüksel’in yanı sıra İBKB Kız Meslek Lisesi ve Akçaabat Mesleki Teknik Lisesi Moda tasarımı bölümü öğrencileri katıldı.

MÜCADELE ETMEDEN BAŞARILI OLUNMAZ

Büyü beden kadın tasarımlarına ve engelli bireyler için tasarımlara attığı imzalarla öne çıkan modacı Küçük, kendi hayatından örnekler vererek deneyimlerini öğrencilere aktardı. Küçük, “70’li yıllarda her kadın dikiş dikmeyi bilmek zorundaydı. O günlerde hep bir mücadele vardı. Zirveye çıkmak için bedel ödemek zorundasınız. Tutunmak için bedel ödemek zorundasınız. Bir yerde yoruldum diyorsunuz. Ama arkanıza baktığınızda kat ettiğiniz yolların bir bedeli var. Kim olursanız olun mücadelesiz bir yaşam yok. Son beş yılda özellikle kız meslek liselerine yönelik çok fazla programımız oldu. Sektörü devam ettirecek insanlar bulmaya çalışıyoruz. Şimdi size daha çok imkanlar sağlandı. Sektörde çalışacak insan bulamaz hale geldik. Okullar çok donanımlı ama nedense duygularınızı katmadan bir şeyler üretmeye çalışıyorsunuz.” Diyerek mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

YOLUNUZ ÇİZİP HEDEF BELİRLEYİN

Küçük, her bireyin başkasına çalışmadan kendisi olması gerektiğini söyleyerek, “Bizler geçmişte yaşanan pek çok olaya yakından tanık olduk. İç savaş gördük, Kıbrıs Savaşını gördük, doların çok daha fazla yükseldiği zamanları gördük. Hayat her zaman bir savaştır. Sizler mesleğinizle bu savaş içinde var olacaksınız. Her zaman kendinize bir yol çizip ben buyum diyeceksiniz. Yolunu çizmeyen bir insanın nereye gideceği belli olmaz. Mesleğinizi seçeceksiniz, onunla ilgili bir eğitim alacaksınız ve sonrasında ben bu sektörde şu kadar zamanda şu seviyede olacağım diyeceksiniz. Hiçbir zaman başkası gibi olamaya çalışmayın. Tek bir Türkan Şoray var. Siz Ayşe’yseniz Ayşe olun. Türkan olmaya çalışmayın. Herkes kendini yansıtsın. Birilerine benzemeye çalışmak yerine her zaman kendiniz olun” dedi.

HABER:Fatoş YETİMHELLAÇ

01 Ara 2021 - 11:30 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Yomrasever - En büyük Avrasya üniversitesi başka büyük yok. Yine Türkiye gündemini belirledi. Tebrik ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Aralık 11:30