Aşure izdihamı

CUMHURBAŞKANLIĞI tarafından Aşure Günü dolayısıyla Trabzon'da vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 1...

CUMHURBAŞKANLIĞI tarafından Aşure Günü dolayısıyla Trabzon'da vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 13 ilde 14 camide gerçekleştirilen dağıtım kapsamında, Trabzon'da 2 kazan aşure hazırlandı. İskenderpaşa Camisi önünde öğle namazının ardından yapılan aşure dağıtımına, Cumhurbaşkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı İlker Astarcı, Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Müftüsü Keramettin Demir, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İlker Astarcı, burada yaptığı konuşmada, Aşure Günü'nün, yıllar önce şehadete yürüyen Hazreti Hüseyin ve arkadaşlarının peygamberlikten sonra en yüce makam şehitlik mertebesine ulaştığı gün olduğunu söyledi. Muharrem ayında şehitlerin dualar edilerek anıldığını dile getiren Astarcı, şunları kaydetti: "Ülkemizde, bölgemizde, İslam âleminde 'Kerbelalar yaşanmasın' diye, bir ve beraber olmak için tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak unsuruna hep beraber sarılmak için bu günleri hazırlıyoruz. Yoksa Kerbela'yı, her yıl o acıyı derinlerimizde hissedeceğiz. Lakin bu acıları tekrar yaşamamak için güneyimizde Suriye'de olduğu gibi, Afganistan'da, Arakan'da, Kobani'de olduğu gibi bu acıları yaşamamak için ümmet bilinciyle bugünleri hatırlayacağız."

Konuşmaların ardından yaklaşık 5 bin kişilik aşure, protokol üyelerince dağıtıldı. Duaların edildiği aşure dağıtımına, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

RİZE'DE DE VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Rize'de, Cumhurbaşkanlığı tarafından muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikram edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımı için Sahil Camisi önünde stant kuruldu. Kazanlarla getirilen aşureler, öğle namazının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanı Veysel Bektaş ve İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Veysel Bektaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı olarak birçok ilde aşure dağıttıklarını söyledi. Aşure dağıtımının ardından İl Müftüsü Yalçın dua etti.

04 Eki 2017 - 14:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.