Asıl amaç ayrıştırmak

Fındıklı Belediye Başkanına AK Parti’den tepki geldi.

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’nin Fındıklı ilçesinde “Millet Bahçesi” olarak ilan edilen parkın isminden rahatsız olup, “Atatürk Parkı” olarak değiştiren CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun ayrıştırma ortamı oluşturmaya çalıştığını söyleyerek tepki gösterdi. Alim, “Amaçları Atatürk’ün adını vermek değil asıl kasıt Millet Bahçesi ismini değiştirmek. Başka bir isim verseler yandaş toplayamayacaklardı, Atatürk ismini veriyorlar ki karşı çıkanı Atatürk düşmanı gibi gösterilsin.” dedi. CHP’li Belediye Başkanı Çervatoğlu, Rize’nin Fındıklı ilçesindeki “Millet Bahçesi” parkının adını “Atatürk Parkı” olarak değiştirmek istedi. Kaymakamlığın kararı reddetmesine rağmen kararı hiçe sayan başkana AK Parti Rize İl Başkanı Alim tepki gösterdi.

MİLLETİN İRADESİNE HERKES SAYGILI OLMAK ZORUNDA

Fındıklı Belediye Başkanın kasıtlı olarak Atatürk üzerinden bir ayrıştırma ortamı oluşturulmaya çalıştığını iddia eden Başkan Alim, “ Başka hiçbir gayesi yoktur. Yoksa tamamlanmış, bitmiş, ismi konulmuş bir hizmet var ortada. ‘Vatandaşın bize verdiği yetkiyi kullanıyoruz’ tarzında söylemlerle karşımıza çıkıyorlar. O zaman vatandaşın verdiği yetki şimdi hiçe sayılıyor. Bir önceki dönem o parkı yaptıran, o parka isim veren irade neydi? O da Fındıklı halkının iradesi değil miydi? O dönem de halkın iradesi oluştu, park yapıldı, ismi de verildi. En ufak şey de o mahkeme bu mahkemeye koşanlar şimdi hukukun verdiği karara saygı duymak durumunda. Milletin iradesine herkes saygılı olmak zorunda. İnşallah CHP’de bir gün bu doğrultuda adım atmayı öğrenecek.” ifadelerine yer verdi.

TAMAMEN AYRIŞTIRMA HAREKETLERİ BUNLAR

Başkan Alim, “CHP’nin hizmet anlayışı nedir bilmiyorum. Eğer bir hizmet yapmak istiyorsan gider ya yeni bir park yaparsın ya da yeni bir hizmet yaparsın istediğin ismi de verirsin. Ülkemizin kurucu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini de verebilirsin, biz de alkışlarız, gurur dayarız. Ama var olan bir parkın adını değiştirip farklı bir isim konulması iyi niyetli değil. Zaten amaçları Atatürk’ün adını vermek değil asıl kasıt Millet Bahçesi ismini değiştirmek. Başka bir isim verseler yandaş toplayamayacaklardı, Atatürk ismini veriyorlar ki karşı çıkanı Atatürk düşmanı gibi gösterebilmek için. AK partili ya da başka bir ismin Atatürk ismine karşı çıkmak gibi bir düşüncesi olamaz. Tamamen ayrıştırma hareketleri bunlar.” dedi.

Filiz YILDIRIM

21 Ağu 2019 - 13:01 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.