Artık ihale tarihinin müjdesi bekleniyor

ERZİNCAN-GÜMÜŞHANE-TRABZON Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesinin güzergah etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağını ve ardından inşaatın başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Platform sözcüleri, demiryoluna başlanmasının Trabzon ve hinterlandının genişlemesi için önemli bir gelişme olduğunu söyledi

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesinin güzergah etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağını ve ardından inşaatın başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Platform sözcüleri, demiryoluna başlanmasının Trabzon ve hinterlandının genişlemesi için önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

TRABZON VE HİNTERLANDINA DEMİRYOLU ALTERNATİFİDE EKLENMELİ

Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı yaptığı ortak açıklamada demir yolunun bölge için önemine dikkat çekti. Dünya ile rekabet açısından demiryolunun açık farkla öne çıktığını ifade eden platform sözcüleri, “Eski çağlardan bugüne kadar bölgenin lojistik ve ticari merkezi olan, Tarihi İpek Yolu’nun denize açılan kapısı konumundaki Trabzon, bu konumunu günümüzde de artırarak sürdürmektedir. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile ticareti Trabzon üzerinden dünya pazarları ile buluşmaktadır. Günümüzde ticaret her türlü ulaşım yolu kullanılarak yapılmakta ancak dünya ile rekabet açısından demiryolu açık farkla öne çıkmaktadır. Bu nedenle Trabzon ve hinterlandının deniz, kara ve hava ulaşımı olanaklarına mutlaka demiryolu alternatifinin de eklenmesi gerekmektedir. Türkiye'nin ihracatta 18'nci kenti olan Trabzon'un ihracat rakamlarını artırması, bölge ve ülke ekonomisine daha fazla katkı verebilmesi için bölge zenginliklerinin daha rantabl şekilde dünya pazarlarına sunulması gerekmektedir. Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demir yolu hattı, özellikle Gümüşhane'deki altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko, demir, pirit, antimon, barit, kireçtaşı, kil ve kaolen madenlerinin dünyaya rekabetçi fiyatlarla ihraç edilebilmesini sağlayacaktır.” dedi.

“TÜM BÖLGE HALKI VE İŞ DÜNYASININ BEKLENTİSİDİR”

Demiryolu platformu sözcüleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesini başından beri takip ettiğine ve desteğini esirgemediğine dikkati çekerek Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Erzincan - Gümüşhane -Trabzon demir yolu hattının güzergah etüt çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanmasını ve ardından yatırım programına alınarak yapım ihalesi tarihinin müjdelenmesini beklediklerini aktaran platform üyeleri, şunları kaydetti: “Bu projeyi başından bu yana takip eden ve bölgemizi geleceğe taşıyacak diğer projelerde olduğu gibi desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, daha önceki bölge ziyaretlerinde Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunun yapılacağı müjdesini vermişlerdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 16 Şubat 2021 tarihinde katıldığı AK Parti Trabzon İl Kongresi’nde de ‘Trabzon – Erzincan Hızlı Tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz’ ifadesini kullanmış ve bölgemize müjde vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözlerine istinaden Erzincan - Gümüşhane - Trabzon demir yolu hattının güzergâh etüt çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması ve ardından yatırım programına alınarak yapım ihalesi tarihinin müjdesinin verilmesi tüm bölge halkı ve iş dünyasının beklentisidir. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu, gerekse bölgemizdeki diğer büyük projelere gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle teşekkür ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Kübra Nur KOTAMAN

19 Şub 2021 - 09:57 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.