Ankara’da gündem fındık

Bakan Pakdemirli, Karedeniz Milletvekilleri ile bugün fındığı konuşacak

ÇALIŞMA BAKANA SUNULACAK

“Fındık Çalışma Gurubu” olarak geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Karadeniz bölge milletvekilleri çıkan sonuçları bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile paylaşacak. Bakan Pakdemirli ve bölge milletvekillerinin bugün gerçekleşecek toplantıda “Fındık Çalışma Gurubu”nda ortaya çıkan sonuçları masaya yatıracağı öğrenildi.

FINDIK İÇİN KADER GÜNÜ

Geçtiğimiz perşembe günü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bakan Pakdemirli ile bir araya gelmiş başta fındık olmak üzere Trabzon’daki tarımsal faaliyetlere ilişkin konular ve projeler ile ilgili destek istemişlerdi.

“Fındık Çalışma Gurubu” olarak geçtiğimiz günlerde bir araya gelen Karadeniz bölge milletvekilleri çıkan sonuçları bugün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile paylaşacak.

TOPLANTININ TEK KONUSU FINDIK

Karadeniz bölge milletvekilleri ile birlikte “Fındık Çalışma Gurubu” görüşmelerine katılan vekil Ayvazoğlu, hükümetin alması gereken acil ve önemli kararlar noktasında bölge milletvekilleri ile birlikte fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Ayvazoğlu “Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanımız, valimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile bir araya geldik. Pazartesi günü bakanımız ve bölge milletvekillerimizle birlikte bir toplantı yapılacak. Toplantının tek konusu fındık olacak.” dedi.

YARIN BAKANIMIZA SUNACAĞIZ

Milletvekilleri olarak fındığa sahip çıktıklarını ve üreticin yanında olduklarını belirten vekil Ayvazoğlu, “Yapılması gereken çalışmalar noktasında geç kalınmaması ve özellikle küçük üreticinin mağdur edilmemesi için alınması gereken önlemler ve tedbirler konusunda güzel bir çalışma yaptık. Elde ettiğimiz bu çalışmayı da pazartesi günü bakanımıza sunacağız. Tarım bakanımızın onayını aldıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız.” ifadelerine yer verdi.

GÜZEL GELİŞMELER OLACAK

Muhalefetin “yapılmalı”, “edilmeli” gibi popülist söylemlerine karşılık hükümetin taşın altına elini koyduğunu hatırlatan Milletvekili Ayvazoğlu, “Hedefimiz, temmuz ayı sonu ya da ağustos ortalarına kalmadan fiyatın açıklanması. Cumhurbaşkanımızda fındık konusundaki hassasiyetlerini bize iletti. İstişare toplantımızda da gündem yapıldı. Cumhurbaşkanımızda her zaman üreticinin yanında, özellikle küçük üreticinin lehine çalışmalar yapmamız konusunda da bizi her zaman destek verdi. Tüm Doğu Karadeniz üreticileri adına kendilerine teşekkür ederim. İnşallah güzel gelişmeler olacak.” diye konuştu.

Filiz YILDIRIM

22 Tem 2019 - 12:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.