Ali Şükrü Bey’i unutmadı

AK PARTİ Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, merhum Ali Şükrü Bey’i 97. Ölüm yıldönümünde andı. Cora, “Tarihe damga vurmuş bu milletin dini ve milli değerlerini korkusuzca savunduğu için 27 Mart 1923'te Cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastine kurban gitmiştir. Aynı ilin milletvekili olmanın gururunu yaşadığım Ali Şükrü Bey'i şehadetinin 97. yıl dönümünde rahmet, minnet ve dua ile anıyorum” dedi

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, merhum Ali Şükrü Bey’i 97. Ölüm yıldönümünde andı. Cora, “Tarihe damga vurmuş bu milletin dini ve milli değerlerini korkusuzca savunduğu için 27 Mart 1923'te Cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastına kurban gitmiştir. Aynı ilin milletvekili olmanın gururunu yaşadığım Ali Şükrü Bey'i şehadetinin 97. yıl dönümünde rahmet, minnet ve dua ile anıyorum” dedi.

Ali Şükrü Bey’in 97. Ölüm yıldönümünde anan Cora, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 1. dönem Trabzon Mebusu, Şehid-i Muazzez Ali Şükrü Bey'in şehadetinin 97. sene-i devriyesi... Vatan, millet sevdası ile emperyalizme karşı kararlı ve dik duruşuyla tanınan, mücadelesine Allah yolunda yön tayin etmiş, milli egemenlik ve hukukun üstünlüğü ilkesinden sapmamış, inandığı doğruları canı pahasına savunmuş bir siyaset adamıydı. Din, vatan ve istiklal müdafiydi. İslam’a olan bağlılığı onun mücadeleci ve cüretkar yapısının temel kaynağıdır. Karakter olarak kendisine çok benzeyen Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un da yakın dostuydu. O dönemi yaşayanlar ve onu tanıyanların ifadesiyle Ali Şükrü Bey adeta ‘tek başına bir ordu’ydu. Cesur bir siyasetçiydi. İslam'ı, Vatan'ın bekasını, milletin hak ve hukukunu tavizsiz bir şekilde haykırdığı, tarihe damga vurmuş bu milletin dini ve milli değerlerini korkusuzca savunduğu için 27 Mart 1923'te Cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastına kurban gitmiştir. Aynı ilin milletvekili olmanın gururunu yaşadığım Ali Şükrü Bey'i şehadetinin 97. yıl dönümünde rahmet, minnet ve dua ile anıyorum.” şeklinde açıklama yaptı.

28 Mar 2020 - 14:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

ALİ İHSAN MUMCU - ali̇ şükrü paşamizi rahmetle aniyoruz.paşamizi ki̇m öldürdü neden aydinlatirsaniz sevi̇ni̇ri̇m.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 14:22
01

ahmet - .müslüman mahallesinde salyongoz sattırman diyen adam ruhun şad olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 14:22