Akyazı Kütüphanesi tamamlandı

Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı Mahallesi’nde yapılan kütüphane binasında incelemelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19...

Akyazı Kütüphanesi tamamlandı
Akyazı Kütüphanesi tamamlandı
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Ortahisar Belediyesi tarafından Akyazı Mahallesi’nde yapılan kütüphane binasında incelemelerde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 19 Mayıs tarihinde kütüphaneyi açacaklarını belirtti.

Başkan Genç burada yaptığı açıklamada “Akyazı Mahallemizde Belediyemize ait binayı kısa zamanda restore edip güzel bir hale getirdik. Mahallemizde daha önce Mustafa Yazıcı Kütüphanesi bulunuyordu. Kütüphane kapanınca bu bölgedeki öğrencilerimiz, gençlerimiz bizlere bir kütüphane ihtiyacının olduğunu söylediler. Bizde hemen gereğini yaparak bu bölgeye hitap edecek bir kütüphane hayata geçiriyoruz.

Hemen okulumuzun yanında mahallemizin merkezinde bulunan alanda bu binayı kütüphane yaparak bölgeye uzun yıllar hizmet edecek. Bu manada gençlerimizi okumaya teşvik etme ve geleceğe daha iyi hazırlamak adına gayret ediyoruz. Okumayı seven, bilinçli nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz. Şehir, eğitimle çok daha iyi yerlere gelir. Çünkü eğitimli olmak; çevreye, doğaya ve herkese saygılı olmak demektir. Toplum, kültürle düzelir. İşte bu kütüphaneler, toplumumuzun kültürüne katkı sağlayacak en önemli mekânlardır. Genç kardeşlerim son zamanlarda lise ve üniversite sınavlarında zorlandıklarını söylüyorlar. Zorlanmalarının sebebi, az çalışmaları değil.

Artık sınavlar, uzun paragraf sorularının olduğu ve şıkların hepsinin doğru gibi göründüğü bir formattalar. Bu formattaki sınavlarda başarılı olmanın yolu, çok soru çözmekten, konulara çok çalışmaktan geçmiyor. Bu sınavlarda, okuduğunu hızlı anlayan başarılı oluyor. Bunun için de çok okumak gerek. Kitap okumayan genç, ne LGS’de ne de YKS’de başarılı olamayacak. Başarılı olmak isteyen kardeşim bol bol roman okuyacak, dergi okuyacak, içi dolu eserler okuyacak; elinden kitap düşmeyecek. Genç kardeşlerimizi kitaplarla buluşturacak bu güzel kütüphaneler de, bu açıdan bakıldığında gerçekten çok değerliler. Bu kütüphanemizin oluşmasında kitaplarını buraya bağışlayan Mustafa Yazıcı hocama, biz bir gün olsun bırakmayan Muhtarımız Erkan Akpınar’a, Etüd Proje Müdürümüze, Kültür Sosyal İşler Müdürümüze teşekkür ediyorum.“ ifadelerini kullandı.

24 Nis 2022 - 13:45 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.