‘Akşener alırsa yardımcısı olurum’

günebakış’ın, “İlk turda ikinci çıkamazsanız siyasetten çekilir misiniz?” sorusuna İnce’den ilginç cevap

CHP'NİN Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması hâlinde kendisini cumhurbaşkanı yardımcısı olarak alırsa destek olacağını açıkladı. günebakış’ın “CHP’nin yüzde 25 oyuna rağmen ikinci tura Akşener kalırsa siyaseti bırakır mısınız?” biçimindeki sorusuna “Ne münasebet, niye bırakayım? Şayet beni yardımcı alırsa otobüsün üstüne çıkar çalışırım.” şeklinde konuştu. Salonu dolduran partililer ise bu sözleri alkışladı. İnce,Trabzon’un ardından Rize mitingine hareket etti.

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması hâlinde kendisine destek olacağını belirterek, "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum. Otobüsün üstüne binerim. Karış karış ülkeyi gezerim. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz." dedi. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Trabzon'da bir otelde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek soruları yanıtladı. "Meral Akşener ikinci tura kalacağına dair çok iddialı, şayet Meral Hanım ikinci tura kalırsa ne düşünürsünüz? Siyaseti bırakır mısınız?" sorusuna İnce, "Beni yardımcısı yaparsa olurum. Benim hiç öyle bir kompleksim yok. Hiç düşünmeden beni yardımcısı yaparsa olurum. Otobüsün üstüne binerim. Karış karış ülkeyi gezerim. Biz memleket derdindeyiz, Muharrem İnce'ye koltuk aramıyoruz. Şundan emin olun: Ben öyle bir kadro ile öyle bir ekiple, öyle bir liyakat sahibi insanlarla yöneteceğim ki bu ülkeyi demokrasi gelecek. Mesela hayal ettiğim şeylerden birisi, o yüksek yargı toplantılarına gittiğimde o yargıçlar ben cumhurbaşkanı olarak girdiğimde ayağa kalkmayan yargıçlar olacak. Önce buradan başlayacağız. 'Tayyip Erdoğan'ı yargılayacak mısın?' diye soruyorlar. Ben de hayır diyorum, benim öyle bir görevim yok ki. Yargının görevi. Ben bağımsız, tarafsız, adil yargı düzenini hep birlikte kurarız. Beni de yargılayabilir, Erdoğan'ı da yargılayabilir, sizi de yargılayabilir. 'Siz şu anda bu ülkenin mahkemelerine güveniyor musunuz?' Ben de güvenmiyorum. Bizim kuracağımız bu düzende Erdoğan da rahat edecek. Gelecek Rize'ye orada yazlığı da var. Çayını, kahvesini içecek. Bir dönem çıraklık dönemiydi, ikinci dönem kalfalık dönemi, üçüncü dönem ustalık dönemi. Bir de emeklilik dönemi yaşasın." ifadelerini kullandı.

BÜTÜN GÖSTERGELERE BAKTIĞIMIZDA EKONOMİMİZ ALARM VERİYOR

İnce, "Edirne'den Hakkâri’ye, Hakkâri’den Trabzon'a, buradan da Rize'ye ve akşam Antalya'ya Türkiye'nin dört bir yanını kucaklayacağız." diyerek sürdürdüğü konuşmasında, "Öyle büyük bir heyecan var ki öyle büyük bir değişim istiyorlar ki müthiş bir şey. Bu iş oldu tamam, tamam galiba. Bazılarına göre ekonomi iyi gidiyor. İyi gidiyor da döviz sürekli niye yükseliyor? Borsa niye düşüyor? Gelişmekte olan ülkelerde enflasyon yüzde 3 iken, Türkiye'de niye yüzde 11? Sadece nisan ayı enflasyonu niye yüzde 1,87'ydi, işsizlik neden yüzde 11 o zaman? Genç işsizlerde işsizlik oranı neden yüzde 20'nin üzerine çıktı? Bütün bu göstergelere baktığımızda ekonomimiz alarm veriyor. Göstergelere baktığımızda işler çok kötü. Bu, bana Kemal Sunal filmlerini hatırlatıyor. Hani hastaneye gidiyor, iki hastanın tahlil sonuçları birbirine karışmış, ölüm döşeğinde olana yüzde yüz sağlamsın, yüzde yüz sağlam olana ölüm döşeğindesin. Raporlar karışmış birbirine, Türkiye'nin de bu tahlilleri ve göstergeleri başka bir ülkeninkiyle karışmış. Bu mümkün değil. Ülkeyi yönetenlerin söyledikleri doğru olsa bunlar olmaz. KOBİ'ler kan ağlıyor. Büyük holdingler borçlarını yeniden yapılandırıyor. Tansiyonu ve kolesterolü yükselmiş bir ülkede doktor tedavi edemiyor. 16 senedir aynı doktor, yapılacak bir tane iş var: Bu doktoru değiştireceğiz, yoksa hasta ölecek. Ekonomi düzgünse, eğer işler iye gidiyorsa çocuklarımızın iş bulması gerekmez mi? İnsanların daha rahat geçinmesi gerekmez mi? Bunların ne yazık ki hiçbiri olmuyor. Neden böyle oldu? Bir tek sebebi var, ekonomiye doping yapıldı. Doğal olmayan bir şey yapıldı. Bir ata doping yaptığınızda o atın yarışı iptal edilir. Bir futbolcuya, bir sporcuya doping yaptığında o yarışı kazansa dahi yarış iptal edilir. Doping zararlıdır. Yan etkileri vardır. Bir an için sizi başarıya götürüyor gibi yapsa da doping sağlığınızı bozar. Ağır yük kaldırırım diye ilaç alırsın, ciğerlerini kaybedersin. Türkiye ekonomisi de bu. Doktor, hastaya ilaçlarını verdi, hızlı koştu ama kalp krizi kapıda bekliyor. Ekonomimizi de ekonomik kriz kapıda bekliyor. Böyle bir ülke yönetimi olmaz. Bu ülkeyi çağdaş ülkelerde olduğu gibi yöneteceğiz." şeklinde konuştu.

TERÖR VE YOLSUZLUKLARLA AMANSIZCA MÜCADELE EDECEĞİZ

"İki konu var, onları açarsam nasıl bir cumhurbaşkanı olacağımı anlayacaksınız." diyen İnce, "Birincisi, PKK, FETÖ ve IŞİD fark etmez. Terör nereden gelirse gelsin amansız bir şekilde mücadele edeceğiz. Asla taviz vermeden ve bunların dış bağlantılarıyla, Avrupa'daki uzantılarıyla mücadele edeceğiz. İkinci kısım ise yolsuzluklar, burada da çok sert çıkmalıyız. Dün Hakkâri’den, Türkiye'nin en yoksul ilinden mal varlığımı açıkladım. Benim buyum var kardeşim, orada yazıyor. Önce sen zenginleşeceksin, sonra ben. Senden önce zenginleşirsem hesap sor. Her yıl mal varlığımı açıklayacağım. Siyasetçi bunu yapmalı. Siyasetçilere utanma duygusunu yeniden hatırlatacağız." dedi. Cumhurbaşkanı olması hâlinde yardımcıları konusunda kafasından geçen isimlerin bulunduğunu belirten İnce, "Cumhurbaşkanına öyle devasa hak verilmiş ki. Ben zaten bu yetkilerin bazılarını kullanmayacağım. Kullanamam, korkarım, günahı var, vebali var. Tek bir adam, tek başına 81 milyonun bütçesini yapabilir mi? Bunu TBMM ile birlikte yapacağım. 600 milletvekiliyle birlikte yapacağım. Bu doğru değil. Tayyip Erdoğan da tek başına yapmamalı, ben de yapmamalıyım. Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda bu tür yetkileri milletime anlatacağım. AK Partililer de benim vatandaşım. Onlara kızacak mıyız? 16 sene bizi yönettiniz, şimdi sıra bizde, bunlardan intikam mı alacağız? Yok böyle bir şey, onları da kucaklayacağız. Muhafazakâr kardeşlerimi korkutuyorlar. Muharrem İnce cumhurbaşkanı olursa başörtülerine el uzatır. Ya benim kız kardeşim 40 yıldır başörtülü. İnsan kız kardeşinin başörtüsüne el uzatır mı? İster sokakta tak, ister devlette tak, ister evinde tak. Nerede takıyorsan tak, siyasetin konusu değildir bu. Bu konu kapanmıştır." açıklamalarında bulundu. Hedefleri arasında Türkiye’de 100 bin bilgisayar mühendisi yetiştirmek olduğunu da aktaran İnce, terörle her ne olursa olsun amansız bir şekilde mücadele edeceklerini de belirtti. Konuşması sırasında salondan bir kişinin iktidara yönelik eleştiri getirmesi üzerine İnce, "Ağabey bana gaz verme. Zaten gaz veriliyor. Bir sürü dava var başımda. Bana gaz vermeyin gözünüzü seveyim. Zaten gaz var yeterince." karşılığını verdi. İnce'nin sözleri salonda alkışlandı ve gülüşmelere neden oldu. Beraberindeki eşi Ülkü İnce ile otobüsten kentteki vatandaşları selamlayan Muharrem İnce, Rize’ye geçti.

İNCE RİZE’DE ‘BİRLİK BERABERLİK’ DEDİ

CUMHURİYET Halk Partisinin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, hiçbir zaman kavgadan yana olmadığını belirterek, "Meydanlarda kavga etmekle Türkiye'nin sorunları çözülmez. Türkiye'nin sorunları eğitimle çözülür. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz." dedi. İnce, Rize'de miting öncesi cuma namazını Sahil Camisi'nde kıldı. Ardından Dağsu Mahallesi'ne çıkan İnce, burada bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra yaş çay bahçesine girdi. Rizeli hemşehrileri, İnce’ye nasihatlerde bulunarak başarılar diledi. Çay toplayan kadınlarla sohbet eden ve onlarla birlikte çay toplayan İnce, “Daha önceden de Rize’ye gelmiştim. Ama cumhurbaşkanı adayı olarak ilk kez Rize’ye geldim. Anneannem ile dedem Rizeli. Anne tarafım buralı. Biz de buranın bir torunu olarak biraz sonra burada konuşacağız. Destek isteyeceğiz, herhalde torunlarına destek çıkarlar.” dedi. Bahçede çay toplayan Rabia Karali, Muharrem İnce’ye, “Politika yaparken sakın birbirinizi kötülemeyin. Bak buna çok karşıyım, ne yapacaklarınızı söyleyin. Geçmişi anlatmayın. Gelirsek bunu yapacağız deyin.” nasihatinde bulundu. İnce, “Bana sataşırlarsa ne yapacağım?” deyince Rabia Karali, “Hiç ses etme. Sabırlı insan her zaman kazanır. Sataşsınlar sana, sen sabret.” cevabını verdi. İnce, çay bahçesinde çay topladıktan sonra Rize Meydanı'nda halka hitap etti. Muharrem İnce, Türkiye'nin sorunlarının meydanlarda kavga etmekle değil, eğitimle çözüleceğini belirterek, "Anneler, size sesleniyorum: Sizin çocuklarınızı iyi yetiştireceğim. Bilim, teknoloji ve uygarlık lazım bize.” dedi. Alandakiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileten İnce, “Türkiye’nin uzlaşmaya, normalleşmeye, barışmaya ihtiyacı var. Hiç kimseyi ayırmadım. Rakiplerime gittim, başarılar diledim. Geçen akşam Erdoğan’la konuşurken Rize’ye gideceğimi söyleyince ‘Selam söyle hemşehrilerime.’ dedi. Üzerimde kalmasın, selamını da ileteyim. Biz, bize yakışanı yapacağız. Kavga etmeyeceğiz. Bir bütün hâlinde olacağız. 81 milyon iri olacak, diri olacak, beraber olacak. Önce sen birlik olacaksın ki sonra Batı’ya kafa tutabilesin.” dedi.

ANNELERE SESLENDİ

Cumhurbaşkanı seçilmesi hâlinde ülkede 10 bin olan bilgisayar mühendisi sayısını 100 bine çıkaracaklarını kaydeden İnce şöyle devam etti: “Size söz veriyorum. 5 yıl içerisinde ülkede bilgisayar mühendisi sayısı 100 bin olacak. Meydanlarda kavga etmekle Türkiye’nin sorunları çözülmez. Eğitimle çözülür. Anneler, AK Partili anneler size sesleniyorum: Sizin çocuklarınızı iyi yetiştireceğim. İmam hatip lisesi açılsın mı? Hay hay açılsın, onlar da bu memleketin evlatlarıdır. Ey benim AK Partili bacım, çocuğunu imam hatibe gönder, hiç itirazım yok. Ama üniversite sınavında kaçıncı oluyor, sen ona bak. Bilim, teknoloji ve uygarlık lazım bize.”

DÖVİZİ İNDİRMEK İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tek dertleri beni indirmek.” söylemini hatırlatan İnce, “Yok öyle bir derdim. Bizim kişilerle işimiz yok. Benim indirmek istediğim şey dolar, avro. Arkadaşlarımla dövizi, faizi, benzin fiyatlarını indirmek istiyoruz. Bütün bunlar inecekse sen de in be kardeşim, bir şey olmaz ne olacak? Hep birlik olarak bu sürece destek olun. Sokaktaki rüzgârı görüyorum. Bu iş bu sefer tamam. Tamam bu iş. Merak etmeyin benim hemşehrim de rahat edecek. O da mutlu bir ülkede yaşayacak. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemi geçirdi şimdi de emeklilik dönemi geçirsin.” ifadelerini kullandı. Son günlerde özellikle sosyal medya takipçilerinin kullandığı ‘Tamam’ paylaşımının ilgi gördüğüne dikkat çeken İnce, “Bu tamam çok fena tuttu. ‘Tamam’ vardı, yeni bir şey başladı o da ‘Sıkıldım.’ Ben de Rize’den cevap veriyorum: Ben de sıkıldım. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at, bir yiğidi kurtarır, bir yiğit de memleketi kurtarır.” diye konuştu.

110 YILLIK ÇAKIYLA MESAJ VERDİ

Rizeli büyük dedesinin anneannesine hediye ettiği 110 yıllık çakıyı cebinden çıkartan İnce, şunları anlattı: “Bundan yaklaşık 110 yıl önce Rize’den Hüseyin diye bir genç adam Yemen’e gider. Hüseyin, Yemen’den Mekke’ye gelir, hacı olur, resmî kayıtlardaki adı da ondan sonra Hacı Hüseyin olur. Bu Hacı Hüseyin, Mekke’den Rize’ye geldiğinde ayakları yara içerisindedir. Çanakkale’ye asker toplanmaktadır. Ayakları yara olduğu için Hacı Hüseyin’i Çanakkale harbine almazlar. 2 ay sonra ayakları iyileşir ve ‘Ben de Çanakkale harbine gideceğim.’ der. 4 çocuğunu öper, iskeleye iner. Büyük çocuğu uyanır, ‘Kardeşlerim kalkın, babamız bir yere gidiyor.’ der. İskeleye inerler, babası en önde ellerinde bayrakla gidiyordur. ‘Evlatlarım siz buraya niye geldiniz, ben sizden gizli gidiyordum. Savaşa gidiyorum, hakkınızı helal edin.’ der. 3 çocuğuna hediye verir, dördüncü çocuğu kızı 7 yaşındadır. Ona hediye kalmaz. Ceplerini araştırır, cebinden çakı çıkarır, onu kız çocuğuna verir. O kız çocuğu 85 sene o çakıyı çantasında taşır, 92 yaşında ölür. O küçük kız çocuğu benim anneannem. O Hacı Hüseyin benim annemin dedesi. O çakı da bu çakı. Hiç kimsenin bana millilik taslama hakkı yoktur, Rizelilik, milliyetçilik taslama hakkı yoktur. Çakı burada.”

MİTİNG SONRASI GERGİNLİK

Bu arada, mitingin sonlarına doğru bir grup, ellerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posteri ile alana yaklaşmak istedi. Polisin barikat kurup alana yaklaştırmadığı grup, Erdoğan lehine sloganlar attı. Bu sırada mitingdekilerle grup arasında gerginlik yaşandı. Slogan atarak CHP’li grubun üzerine yürümek isteyen bir kişi, polis ekiplerince yere yatırılıp kelepçelendi. Polise direnen kişi, güçlükle araca bindirilerek polis merkezine götürüldü. Uyarıların ardından grup dağıldı. Muharrem İnce, Rize'deki mitingin ardından Trabzon’a geçti.

11 May 2018 - 12:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.