Akçaabat’ın çilesi

Trabzon-Akçaabat Karayolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu yaz aylarının gelmesiyle çileye dönüştü. Trabzon istikametine gitmek isteyen vatandaşlar Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat geçişinde büyük araç kuyrukları oluşturuyor

Trabzon-Akçaabat Karayolu’nda yaşanan trafik yoğunluğu yaz aylarının gelmesiyle çileye dönüştü. Rize, Artvin ve Gümüşhane başta olmak üzere birçok ile Trabzon üzerinden gitmek isteyen vatandaşlar Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat geçişinde büyük araç kuyrukları oluşturdu. İlçenin Yaylacık Mahallesi Akçaabat-Trabzon istikametinde, uzun ve geniş araçların seyir halinde olması ve sol şeritten hastaneye dönmek isteyen sürücülerin bir şeridi kapatmasıyla karayolu adeta tek şeride indi.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Akçaabat eski Fatih Stadı’nın altından başlayan ve Haçkalı Baba Hastanesi kavşağına kadar uzayan araç kuyruğu sürücüleri bunaltırken, duruma tepki gösteren sürücüler yaşanan trafik kargaşalığının çözümü konusunda yetkililerin olaya el atması gerektiğini belirttiler. Sürücüler, uzun kuyrukların oluştuğu Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat ve Söğütlü geçişlerinde bir an önce çalışma başlatılması gerektiğini dile getirdiler. Özellikle Akçaabat şehir merkezine ve Düzköy istikametine gitmek isteyen araç sahipleri, sahil yolundaki yoğunluktan kaçarak Pulathane Bulvarına yönelmesi burada da uzun araç kuyrukların oluşmasına neden oldu. Şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, Akçaabat Sahil yolu ve Pulathane Bulvarının şehir içi yol olarak kaldığını ve karayolunun ihtiyaca cevap vermediğini, alternatif yol yapımında ise geç kalındığını ifade ettiler. Öte yandan, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Temmuz ayında yapılan belediye meclis toplantısında, Akçaabat’ı Güney’den geçecek yeni bir yoldan bahsederek, Pulathane Bulvarı’nın ise Darıca'ya kadar uzanacağı müjdesini vermişti.

05 Ağu 2020 - 13:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

tonya - akçaabat merkez sahilinde 4 tane ilçeye giriş çıkış için kavşak var. ne gerek var? yeşil dalga olan yerde 1 tane kavşak olsa... o da ışıksız akıllı kavşak denilen büyük kavşak şeklinde olsa yeter.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 05 Ağustos 13:00