Akçaabat şoförleri ayakta

Akçaabat Mersin hattındaki 200 şoför, Büyükşehir önünde dönüşüm protestosu yaptı

Akçaabat Mersin hattındaki 583 minibüsün 65 otobüse dönüştürülmesine karşı çıkan Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, ‘Büyükşehir muvafakat toplamadan UKOME’den karar çıkartacak. Tahditli M plakamızı vermeyeceğiz” dedi

Şentürk; “583 minibüsün bulunduğu Mersin Durağının Kooperatifi 140 kişinin katıldığı genel kurulda ve yalan vaadlerle onay aldı. Büyükşehir Belediyesi bugün 583 hak sahibinin yarısının muvafakatını alsın ben de muvafakat edeceğim” dedi

Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk ve beraberindeki 200’e yakın şoför, Trabzon Büyükşehir Belediyesi önünde Akçaabat’ta dolmuşa dönüşüme karşı çıktı. Bugün gerçekleştirilecek olan UKOME toplantısında dönüşüm kararının görüşüleceğini belirten Ali Şentürk, “Şoför kandırılıyor. UKOME toplantısında 583 üyeli kooperatifte 140 üyeyle birlikte aldıkları kararı gösteriyorlar. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ulaşım A.Ş. oda ile değil durakla iş birliği içinde. Bunun Anayasada yeri yok. Bu uygulama elinizde patlar.” dedi.

ORTAHİSAR’DA FARKLI, AKÇAABAT’TA FARKLI TARİFE

Büyükşehir Belediyesinin dolmuşta dönüşümde Ortahisar’da farklı Akçaabat’ta farklı proje yaptığını belirten Ali Şentürk, “Bizim amacımız Büyükşehir Belediyesiyle karşı karşıya gelmek değildir. Amacımız yıllardan beri elimizde olan tahditli “M” plaka hakkımızı korumak ve hak arayışıdır. Akçaabat’taki şoför esnafı olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin seçim öncesi vaatlerde bulunduğu şehir içindeki toplu taşıma araçlarının değişim ve dönüşüm projesine karşı değiliz. Ancak nedendir ki bu dönüşüm şehir merkezinde aynı mevcut tahditli plakaları ile beraber yapılırken Akçaabat ilçesinde dönüşümün 14-15 ortaklı otobüsle yapılmaya çalışılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

ŞOFÖR KANDIRILIYOR, BUNA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!

Akçaabat şoförünün kandırılarak boyun eğdirilmeye çalışıldığını ileri süren Ali Şentürk, bugün 10.00’da yapılacak olan UKOME toplantısına ise 583 üyeli kooperatifteki 140 üyeyle aldığı kararın gerekçe olarak gösterildiğini söyledi. Şoför esnafının rant için kandırıldığını iddia eden Şentürk, “Ne yazıktır ki şoför arkadaşlarımız güzel sözlerle geçmişte kandırıldıkları gibi o günde kandırıldılar. Ama şimdi kanan esnaf kandırıldık diyor. Çünkü geçmişte verilen sözlerin hiç biri bugün gerçekleşmedi. Bugün saat 10,00’da UKOME toplantısında gündeme Akçaabat’ta otobüs dönüşümü geliyor. Trabzon’da yapamadıklarını Akçaabat’ta yapmak istiyorlar. Gerekçe olarak ta bir kooperatifin rant için şoför arkadaşlarımızı kandırarak 583 üyeli kooperatifte 140 üyeyle birlikte aldıkları kararı gösteriyorlar. Buna boyun eğmeyeceğiz! Büyükşehir belediyemize defalarca toplu ulaşım komisyonunun faaliyetle olması gerektiğini belirttik. Nedendir ki hala toplu ulaşım komisyonu faaliyette değildir.” şeklinde konuştu.

ULAŞIM A.Ş. ESNAF ODASI YERİNE DURAK BAŞKANIYLA İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR!

Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan Ulaşım A.Ş.’nin esnaf odası yerine durak başkanıyla iş birliği yaptığına dikkat çeken Ali Şentürk, “Son zamanlarda bazı kurumların üzerine şirketler geçti. Ulaşım A.Ş. esnaf odasıyla değil de durak başkanı ile iş birliği yapıyor. Anayasada belli olan odaların görev ve yetkileri açık olmasına rağmen istenilen kararlara meslek odaları karşı çıktığı zaman meslek odaları pasifize edilmeye çalışılıyor. Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu, siz çok büyük bir yanlış yapıyorsunuz. Akçaabat’ta bir oda yerine bir kooperatif ile dönüşüm yapmak istiyorsunuz. Bu mümkün değil ve başaramayacaksınız. Akçaabat Şoförler Odasını dışlayarak Akçaabat’ta trafik düzeni kuramasınız. İkinci yanlışınız, 583 plaka sahibinin vereceği kararı kandırılan 140 kişinin kararıyla almaya çalışıyorsunuz. Bunun yanlış olduğunu size “ buyurun muvafakatname isteyiniz diye” ispat ediyoruz. Ama buna da yanaşmıyorsunuz. Çünkü bu yapılan uygulama iyi niyetli değildir. bu yapılan uygulama rant dönüşümüdür.” dedi.

BİZİ MUHATAP ALIN. ADALETSİZLİK ELİNİZDE PATLAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulunarak muhatap olarak esnaf odasının alınması gerektiğini kaydeden Ali Şentürk, “Sayın başkanım her ilçede meslek odası var. Muhatap almanız gereken meslek odalarıdır. Tabii ki de yetki elinizdedir. Benim elimde yetki var diye esnafı mağdur etmemeniz gerekir. Bu esnaf çok geçmeyecek, bu sisteme zorla dahil edilirse, sizin yanınıza kapınıza ekmek için gelecektir. Ve bu ilin belediye başkanı olarak bu sorumluluk size ait olacak. Zoraki işlem yapmayınız. Akçaabat-Trabzon-Mersin minibüs hattı esnafı kandırılmıştır. 583 plaka sahibinin kararını 140 plaka sahibi veremez. Eğer gerçekten adalet ve vicdan sahibi iseniz muvafakatnameleri UKOME kararından önce alınız. Şayet 583 plaka sahibinden yarısı size muvafakatnameleri verecek olursa bende veriyorum. Ama Akçaabat’a dayatma yapmayınız. Önce UKOME’de karar alıp, dayatıp sonra baskı ile muvafakatname toplamayınız. Bu adaletsizlik sizin elinizde patlar.” diye konuştu.

ORTAHİSAR’I ÖRNEK GÖSTERDİ

Trabzon’un merkez ilçesi Ortahisar’daki dolmuşta dönüşümü örnek vererek aynısının Akçaabat’ta da uygulanmasını isteyen Ali Şentürk, “Sayın Başkanım Murat Zorluoğlu Trabzon’da dönüşüm yaptınız. Bu normal bir dönüşümdü, gelen aynısını Akçaabat’ta yapın ama siz Akçaabat’ta bizim altın değerindeki tahditli M plakalarımızı ortadan kaldırıyor, işlevsiz hale getiriyor ve benim esnaf arkadaşlarımı 13-14 ortaklı otobüslere mecbur ediyorsunuz. Benim arkadaşlarım hangi para ile o otobüslere ortak olacak yoksa yarın para veremeyen arkadaşlarımın yerine dışarıdan yeni isimler alıp, başka şeyler mi yapacaksınız. Başkanım bu uygulamanın hayata geçmesi mümkün değil. Gelin yol yakınken bundan vazgeçin önce muvafakatname isteyip vaziyeti bir görün, eğer yarına kadar muvafakatname alabiliyorsanız yola devam edin. Ama alamayacağınızı göreceksiniz. Biz Trabzon’daki gibi bir dönüşüme razıyız.” ifadelerini kullandı.

AKÇAABAT OTOBÜS İSTEMİYOR

Akçaabatlıların otobüs değil, hızlı ulaşım için minibüs istediğini ileri süren Ali Şentürk, “Akçaabatlı vatandaşlar da otobüs istemiyor, daha hızlı ulaşım için minibüs sisteminden razılar. Trabzon’da alınan karar gibi konforlu ve denetimli bir hale getirelim. Biz buna razıyız. Aksi halde 583 plaka sahibini 40-50 kişinin rantına teslim etmeyeceğiz. Demokratik ve hukuki her türlü hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. muvafakatname vermeyecek olan yüzlerce arkadaşımız ellerinde alınmak istenen altın değerindeki plakalarını sonuna kadar koruyacaktır. Biz de oda olarak sonuna kadar onların önünde yürüyeceğiz. Şimdi yarınki kararı bekliyoruz. UKOME’nin adil ve vicdanlı bir karar vererek önce muvafakatname görmesini bekleyeceğiz. Trabzon ve Akçaabat halkına içinde bulunduğumuz bu durumu arz ediyor ve saygılar sunuyoruz.” dedi.

HABER: Gültekin SADIKOĞLU

02 Haz 2020 - 14:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Musa - sizin arabanıza binende kabahat hep büyükşehirin hataları yap bi raylı sistem millet kurtulsun dolmuşçuların pisliğinden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Haziran 14:21