AK Parti’de şok istifalar…

Yomra AK Parti’de sular durulmuyor. Meclis üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ve Nihat Gümrükçü AK Parti’ten istifa etti. Kaynak: AK Parti’de şok istifalar…

AK Parti’de şok istifalar…
Haber albümü için resme tıklayın

Yomra AK Parti’de sular durulmuyor. Meclis üyeleri Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ve Nihat Gümrükçü AK Parti’ten istifa etti.

Cuma günü istifasını veren AK Parti İlçe Başkanı Avni Adanur’un ardından bugün de 5 meclis üyesi; Gözde Atasoy Koç, Metin Özke, Sabri Selim, Furkan Bayrak ve Nihat Gümrükçü AK Parti’ten istifa etti.

İstifa eden meclis üyelerinin yaptıkları ortak açıklamada şunları söylediler;

“ Ak Parti Yomra Belediye Meclis Üyeleri olarak ,Yomra Belediye Başkanının Yomra için doğru kararlar vermediğini, ancak Yomralı hemşehrilerimize takındığı maske ile olayları farklı yansıttığını, belediyemizin ilk defa bu dönem mallarının icra yoluyla satılacak duruma getirildiğini yani öz kaynakların bu kadar talan edildiğini gördük. Belediyemizin kaynakları değerinin altında satılarak birilerine peşkeş çekilmek istenmektedir. Bu anlamda satış yetkisinin sınırlandırılması, ederi olan bedel altında satılmaması, tek bir özel alıcı yerine tüm halkımızın katılımıyla hakkaniyetli talepler olabilmesi için büyük mücadele verdik. Üzülerek ifade etmek isteriz ki; AK Parti Yomra Teşkilatı bünyesinde Yomra halkının oyları ile seçilmiş Belediye Meclis Üyelerinin fikirleri önemsenmemekte, bizimle birlikte görev yapan bir kaç arkadaşımız grup kararımız dışında hareket edebilme hakkını kendinde görebilmektedir. İşte bu arkadaşlarımız meclis salonunda Yomra halkının aleyhine karar alarak yıllardır sürdürülen hukuki mücadele sonrası mahkeme kararıyla da bozulan satış kararının tekrar meclis kürsüsünden onaylanmasına çanak tutmuştur. Ancak hakkaniyetle verdiğimiz bu mücadelede bu durum görmezden gelinmiş, haklı mücadelemizde gerekli destek alınamamış olup AK Parti Trabzon il Başkanlığımız tarafından tamamen yalnız bırakılmış bulunmaktayız. Burada sorunumuz AK Parti ilkeleri ile değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Bizim davamız, bizim derdimiz halkımızın bize verdiği oylarla yüklenen hakların bedelini ödeyemeceğimiz yerde olamayacağımıza kanaat getirmemizdir.

İlçe Başkanımız Sayın Avni Adanur siyasi duruşumuzda hep yanımızda oldu. Biz de Yomralının hakkını, adaletini savunan duruşun arkasında olacağız. Bu sebeplerden dolayı AK Parti’den istifa ediyoruz, ancak yüklenen sorumlulukla meclis üyesi olarak çalışmalarımıza devam ederek sizlerin haklarını korumaya, kollamaya görev süremizin sonuna kadar devam edeceğimizi de ifade etmek istiyoruz. Siz bize inandınız, güvendiniz, bizler de sizlere inanıyor ve güveniyoruz.

Her şey güzel Yomramız için…”

Öte yandan kulislerde ilçe başkanının istifasından sonra ilçe yönetiminin istifa edeceği gelen bilgiler arasında.

07 Haz 2021 - 14:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Halil - çok doğru bir karar vermişler. şahsi ikbal peşinde olmadıklarını ve devlette devamlılığın esas olduğunu değil trabzona bütün ülkeye hatırlatmışlardır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Haziran 14:42