AK PARTİ SÖZ VERDİYSE YAPAR

Milletvekili CORA, Akçaabat, Çarşıbaşı ve Şalpazarı’na güzel haberler verdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Akçaabat, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçeleri için güzel haberler verdi.Şehrin her sorunu ile yakından ilgilenen ve ilgili bakanlık, kurum ve kişilerle sürekli etkileşim halinde olan Milletvekili CORA, AFAD Eğitim ve Kurtarma Merkezi, Çarşıbaşı Meslek Yüksek Okulu (MYO), Kerem Limanı, Emniyet Müdürlüğü ve Şalpazarı’nda yapılacak olan semt sahası ile ilgili son gelişmeleri paylaştı.

AFAD EĞİTİM VE KURTARMA MERKEZİ İHALA EDİLDİ

Akçabaat Yıldızlı’da inşa edilecek olan AFAD Eğitim ve Kurtarma Merkezi’nin ihale edildiğini söyleyen CORA, çalışmalarına başlandığını ifade etti. CORA, Akçaabat’ta yapılan Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan Et Kombine Tesisinde önemli mesafe kat edildiğini söyleyerek, “Bölgede tek olacaktır. Bu yatırımın bütçeye maliyeti 54 milyon TL’dir. Hayvan kesimi ve işlenmesi için Erzurum’a gitme zorunluluğumuz kalmayacaktır. İnşaatına başladık. Bu yılın sonunda tamamlanacaktır.” diye konuştu.

ÇARŞIBAŞI MYO BİNASINA KAVUŞACAK

“Çarşıbaşı MYO için Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Trabzon Üniversitesi’ne geçici olarak tahsisi için süreci başlattık.” diyen CORA, Bayramdan sonra Milli Eğitim Bakan Yardımcımızla ilçemizi ziyaret edip yerinde incelemelerde bulunacağız ve sonucu netleştireceğiz. Ben olumlu olacağını düşünüyorum. Ayrıca Kobya ailesine de okul için arsa almaları ve okul binası yapmaları taahhüdünde bulunmalarından dolayı teşekkür ederiz. Onlar da bu konuyla ilgili valiliğimizde yazılı taahhütte bulunması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyu sürüncemede bırakmayacağını belirtmek istiyorum. Bakanlığımız okulun geçici olarak üniversiteye bırakılmasına sıcak bakmaktadırlar. Eğer bu gelişmeler gerçekleşirse 2022’de Çarşıbaşı MYO öğrenci alımına başlayabilir. Bir taraftan da Çarşıbaşı MYO’nun yurt sorununu çözmek için mücadelemiz sürüyor. Ayrıca Çarşıbaşı ilçemizde Sahil tahkimatının olduğu yerde güzel bir gençlik merkezi kuracağız. İçişleri Bakanımız Sn Süleyman SOYLU İle görüştüm. Bu ay içerisinde ilçe emniyet müdürlüğü binasının ihale talimatı verilecek ve haziran ayında da ihaleye çıkmış olacak. Kerem Balıkçı barınağı ile ilgili talebimizi tekrar Altyapı Genel Müdürlüğümüze ilettik. Daha önce reddedilmişti. Başka bir formülle tekrar onu yatırım programına aldıracağız.” dedi.

KABASAKAL SEMT SAHASI PROTOKOLÜ YAPILDI

Şalpazarı Kabasakal Semt Sahası Protokolünün de yapıldığını ifade eden CORA, “Gençlik ve Spor bakanımız Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU ve Spor Toto Teşkilatı Başkanı Sayın Bünyamin BOZGEYİK beye destekleri için teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlçemizde üçüncü semt sahası sözümüzü gerçekleştirmek için önemli bir adım attık. Söz vermiştik. AK Parti söz verdiyse yapar. Şimdi sıra ilçe stadyumundadır .Kamulaştırma süreci tamamlandığında yatırım programına dahil edeceğiz. Trabzon’a mahcup olmayacağız. Trabzon’u güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

06 May 2021 - 17:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.