Ahmet Metin Genç işçilere seslendi: Birlikte başardık

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, işçilere seslendi:

PERSONELİMİ ENFLASYONA EZDİRMEDİM

Belediye personellerinin özlük haklarına da değinen Başkan Genç, belediye personellerini enflasyona asla ezdirmediklerini kaydetti. Başkan Genç, "Bütün bunları yaparken benim belediyemde çalışan mesai arkadaşım ekonomik olarak mutlu olursa bu performansına da çok çok olumlu olarak yansır. Sizler bu emeği ortaya koyarken sizler onun karşılığını da bu kurumun başı olarak ben düşünmem lazım. Bunu samimiyetle ifade etmek isterim ki bu kurum sizin kurumunuz. Bugün ben aday da olmayabilirdim ama belediyemizin imkânlarıyla birlikte elimizden ne geliyorsa bunu ortaya koyduk ve geçen yıl yaptığımız sözleşmede 7+7'yi yapabildik. Ben hiçbir zaman enflasyon karşısında işçimi ezdirmemeye gayret ettim. Bugüne kadar böyle düşündük, bundan sonra da böyle düşüneceğiz. Bundan hiçbir kuşkunuz olmasın." dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Orbel AŞ işçileriyle bir araya geldi. Orbel işçilerine hitap eden Başkan Genç, "Bugün dışarıya çıktığımız zaman Ortahisar Belediye Başkanı olarak muteber durumdaysak, belediyemizin adından güzel ve olumlu bir şekilde bahsediliyorsa, halkımız bize itibar ediyorsa, itimat ediyorsa bunu sağlayan sizlersiniz. Bunu birlikte başardık." dedi. Konuşmasında yeni bir seçim dönemine girildiğini ifade Başkan Genç, "Yeni bir döneme hazırlanırken, bu kurumun başkanı olarak siz değerli mesai arkadaşlarımla başlamak istedim. Belediyemizin temizlik işleri personeli, memur ve kadrolu işçi arkadaşlarımızla da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaparak hem de yeni döneme ilişkin bir projeksiyon ortaya koyacağız. Bu şehirde hizmet etmeyi ki bugün itibarıyla 334 bin nüfusa sahip 85 mahalleden müteşekkil ve 232 km²lik bir alanda Cenâb-ı Allah (CC) bizlere belediye başkanı olarak hizmet etmeyi nasip etti. Yeni kurulan bir belediye olarak bir taraftan fiziki mekân ihtiyacının karşılanması açısından Allah (CC) nasip ederse yeni binamıza geçeceğiz. Diğer taraftan da biz elimizden gelen bütün imkânı kullanarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışan ve samimiyetle hizmet üreten bir belediye konumundayız. Bir taraftan kurumsallaşma süreci, diğer taraftan TRABEL'den gelen arkadaşlarımızın, diğer belde belediyelerinden gelen arkadaşlarımızın uyum süreci, bunların özlük süreçlerinin tespit edilmesi ve statüye kavuşturulması çalışmalarımızda önemli mesafe aldık. Bunları yaparken de halkımıza hizmetten geri duramadık, duramazdık da zaten... Geldiğimiz noktada ortaya koyduğunuz gayreti, çabayı çok çok takdire şayan bularak, hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun, var olun." diye konuştu.

ALLAH (CC) BİZİ MAHCUP ETMESİN

Yeniden aday gösterilme sürecine değinen Başkan Genç, bunda en büyük emeği belediye çalışanlarının ortaya koyduğunu söyledi. Başkan Genç, şöyle devam etti: "Bugün dışarıya çıktığımız zaman Ortahisar Belediye Başkanı olarak muteber durumdaysak, belediyemizin adından güzel ve olumlu bir şekilde bahsediliyorsa, halkımız bize itibar ediyorsa, itimat ediyorsa bunu sağlayan sizlersiniz. O nedenledir ki pek çok işi eş zamanlı olarak yaparak aşabildiğimiz için gerek Trabzon kamuoyu olarak, gerekse Ortahisar'ın kamuoyu ve il teşkilatımızın görüşleri ve Cumhurbaşkanı’mızın tensibiyle birlikte yeni dönemde de yeniden ama bu gerekçelerden dolayı yeniden aday gösterildik. Allah (CC) bizi bu hizmet yolculuğunda sizlerle birlikte bundan sonra da mahcup etmesin. Belediye başkanı olmak bize halkın bütün sorunlarıyla muhatap olmanın yükümlülüğünü gerektiriyor. Her sorun halkın sorunudur ve halka hizmet Hakk'a hizmettir anlayışının gereği olarak yetkimiz dâhilinde olmasa bile çözmeye çalışıyoruz. Çünkü vatandaş bize bu vazifeyi bu nedenden dolayı tevdi etti. Belediyecilik de herhalde bunu gerektirir."

PROJELERİMİZİ BİR BİR HAYATA GEÇİRDİK

"Güzel projeleri şehrimize kazandırmak yolunda, yeşili artırabileceğimiz, halkımızın daha müreffeh, daha mutlu, daha güzel bir ortamda yaşaması için ve dışarıdan şehrimize gelen turistlerin daha çok ilçemizde kalması için projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İşte Pelitli Mahallemizdeki projemizi tamamladık, açıyoruz. Tünel Akvaryum'un tünel kısmını bitirmek üzereyiz. Büyük mahallelerimizde dört tane büyük park, iki semt sahası yaparken, vatandaşlarımızın kullanacağı Ekopark'ı da hizmete açtık. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi görev süremizin sona ermeden Ortahisar'ımızın bütün yollarını yaş betonu, kuru betonu ve asfaltıyla yüzde 95 oranında standartlara uygun hâle getirdik. Yazın sıcağında asfalt dökerek yollarımızı daha düzgün hâle getiren veya kışın soğuğunda deforme olmuş yolu standart hâle getirerek halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin yerine getirilmesini sağlayan gerek Destek Hizmetlerimize gerekse Fen İşleri ekiplerimize ve mesaisini halka hizmet için kullanan bütün personellerimize teşekkür ediyorum."

MAĞMAT PROJESİ İLE YENİ BİR DESTİNASYON ALANI OLUŞTURACAĞIZ

Önümüzdeki dönemde yapacağı projelere değinen Başkan Genç, Mağmat Projesi'nin yeni bir destinasyon alanı oluşturacağını belirterek, "Mağmat'ta çok müthiş ve devasa bir projemiz var. Burada ciddi bir destinasyon projemiz var. Bunu hayata geçirdiğimizde yeni bir turizm destinasyonu kazanacağız. Kemeraltı’mızı daha da güzelleştireceğiz. Belediye binamızı yaptığımız alanda 30 milyon liralık yatırımla birlikte oranın bir yaşam merkezi hâline gelmesine ve Trabzon'umuzda ayrı Ortahisar meydanı yapılmasını sağlayacağız. Bundan sonra da Allah'ın (CC) izniyle ve sizlerin de desteğiyle şehrimize daha güzel hizmetleri kazandıracağız." ifadelerine yer verdi.

POPÜLİZM YAPMAM

Konuşmasının son bölümünde 31 Mart Yerel Seçimlerine değinen Başkan Genç, seçimlerden zaferle çıkacaklarından en ufak bir şüphe duymadığını dile getirerek, "Değerli mesai arkadaşlarım, seçime 3 ay gibi bir zaman var. Ben hiçbir zaman hiçbir mesai arkadaşıma seçime dayalı olarak şu popülist işi yapalım, şunu yapalım diye bir talimatım olmamıştır, yine de olmayacaktır. Sizden ricam bugüne kadar olduğu gibi bugün de aynı samimiyetle çalışmalarınıza devam etmenizdir. İşin temelinde samimiyet olduğu zaman, samimi bir gayret olduğu zaman bizim personelimizin o gayretini halkımız gördüğü zaman eksiklerimiz varsa da halk nazarında bu eksikler hoş görülebiliyor. Ama benim sizlerden ricam, Cenâb-ı Allah (CC) nasip etti inşallah yolumuza sizlerle birlikte devam edeceğiz. Ben buna inanıyorum. Bu hizmet yolculuğuna hepimiz daha fazla gayret ederek devam edeceğiz. Ve her birinizden yolumuza devam etmek için ayrı ayrı desteğini talep ediyorum." sözlerine yer verdi. Hizmet-İş Sendikası Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan ise konuşmasında Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'in işçilerin özlük haklarının korunması konusunda azami dikkat gösterdiğini ve olabildiğinde esnek davrandığını belirterek Başkan Genç'e bu tavırlarından dolayı teşekkür etti. Toplantı sonrası Başkan Genç, belediye işçileriyle birlikte öz çekim yaptı.

25 Oca 2019 - 12:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.