Afetin yıktığı köprüyü 80 günde yapıp, hizmete açtı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj göndererek açılış törenine katıldığı, Sinop Ayancık Terminal Köprüsü hizmete girdi. Ulaştırma ve Alt...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj göndererek açılış törenine katıldığı, Sinop Ayancık Terminal Köprüsü hizmete girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık Terminal Köprüsü’nün 80 gün gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video mesajla katıldığı törende konuşan Karaismailoğlu,“Ülkemizde meydana gelen sel felaketlerinin benzerleri Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya’da da yaşandı. Almanya’da sel felaketinin yaşandığı bölgeler uzun süre balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, elektrik ve kanalizasyon gibi temel sorunlar uzun süre çözüme kavuşamadı. Bu ülkelere de dost elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. ‘Türkiye yardım için her daim hazırdır’ dedik. Uluslararası dayanışmanın ‘doğru’ bir örneğini sergiledik.”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj göndererek açılış törenine katıldığı, Sinop Ayancık Terminal Köprüsü hizmete girdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayancık Terminal Köprüsü’nün 80 gün gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, Şevki Şentürk Köprüsü’nü 20 Aralık’ta, Azdavay Köprüsü’nü de 30 Aralık’ta tamamlayıp hizmete sunacaklarını duyurdu. Sel ihbarını, Akdeniz Bölgesi’ndeki orman yangınlarıyla mücadele ederken aldıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, “Bakan arkadaşlarımızla birlikte, hızlı bir şekilde afet devam ederken, afet bölgesine ulaştık. Hükümetimizin tüm organlarıyla sahadaydık. Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta yıkılan her binaya girdik, tahrip olan her köprüyü, yolu yerinde inceledik. Ateş düşen her hanede dertleri dinledik, çözüm ürettik. 2 bin 779 vatandaşımızı kara, hava ve denizyoluyla tahliye ettik. Selde denize akan ve deniz trafiğini tehlikeye düşüren 64 bin 700 metreküp tomruğu, ilk defa uyguladığımız römorkörlerle çekilen çelik ağ sistemi ile denizden topladık. Türkeli Çatalzeytin arasında vatandaşlarımızın ulaşımını helikopterlerle sağladık. Hemen arabalı vapur getirerek Türkeli-İnebolu arasında arabalı seferler düzenledik” dedi.

MİLLET-DEVLET İŞ BİRLİĞİNİN VE DAYANIŞMASININ DESTANINI YAZDIK

“Her zamanki gibi, bu 3 ilimizde de ilk andan itibaren devlet olarak milletimizin yanında yer aldık” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, millet-devlet iş birliğinin ve dayanışmasının destanını hep birlikte yazdıklarını belirtti. Profesyonel bir koordinasyon, iş bölümü ve süreç yönetimi ile her türlü ihtiyacın en kısa sürede çözülebildiğine hep birlikte şahit olduklarını anlatan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde meydana gelen sel felaketlerinin benzerleri Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya’da da yaşandı. Almanya’da sel felaketinin yaşandığı bölgeler uzun süre balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, elektrik ve kanalizasyon gibi temel sorunlar uzun süre çözüme kavuşamadı. Bölgede 200 bin kişi günlerce elektriksiz kaldı. 40 günü aşkın bir süre içme suyu sorunu çözümsüz kaldı. Biz, hiçbir ülkenin, tek bir insanın bile böyle acılar yaşamasını istemeyiz. Bu ülkelere de dost elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. ‘Türkiye yardım için her daim hazırdır’ dedik. Uluslararası dayanışmanın ‘doğru’ bir örneğini sergiledik.”

30 Kas 2021 - 10:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.