8 konuştuk, 1 yaptık

Konuştuğumuz 8 ayrı teleferik projesinden sadece biri hayat buldu

TRABZON’DA 2012 yılından bu yana ortaya 8 adet teleferik projesi konurken bunlardan sadece bir tanesinin inşaatı başladı. Trabzon’un Ortahisar, Çaykara, Maçka, Yomra, Araklı ve Akçaabat’ta belediyeler tarafından yıllardır konuşulan teleferik projelerinin inşaatı için henüz somut bir adım atılamazken, Çaykara’da işadamı Şükrü Fettahoğlu’nun Bakanlıkça onaylanan teleferik projesinin inşaatı ise henüz başlamadı. Teleferik projelerinden sadece Beşikdüzü Belediyesi’nin Beşikdağı’na yaptırdığı teleferik projesi hayat bulurken 2017 sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Türkiye’deki turizmin artık gözde mekanlarından biri olan ve Arap turizmiyle birlikte yükselen bir trend yakalayan Trabzon’da, yıllardır konuşulan 8 teleferik projesinden sadece biri başlayabildi. Trabzon’un Çaykara ilçesindeki gözde turizm mekanlarından olan Uzungöl’de turizmci işadamı Şükrü Fettahoğlu tarafından Haros Komları mevkisinden başlayıp Sarıkaya Yaylası Mevkisinde sonlanacak teleferik projesinin onayı alındı. Ancak Mayıs’ta temeli atılacağı belirtilen proje henüz start almadı. Çaykara Belediyesi tarafından Uzungöl’ün merkezinden Karaster Tepesi’ne planlanan 2 bin 300 metre uzunluğundaki ikinci teleferik projesi ise mahkemeye takılmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin merkezde Pazarkapı ile Botanik Park arasında, Maçka Belediyesinin Sümela’da, Araklı Belediyesi’nin Turup’ta, Yomra Belediyesi’nin Arap iş adamlarıyla Yomra’da, yapacağı teleferik projelerinin inşaatlarıyla ilgili henüz somut bir adım atılmadığı kaydedildi. Bazı projelerle ilgili fizibilite çalışmaları ise devam ediyor. Akçaabat Belediyesi’nin ilçedeki tarihî Ortamahalle’nin üst bölgesine ve ilçenin önemli turizm merkezlerinden Akçatepe’ye ulaşacak teleferik projesi ise geçtiğimiz aylarda Akçaabat Belediye Meclisinde kabul edildi.

Aydın GELLECİ

29 Ağu 2017 - 11:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.