7 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

İŞ YERİ DENETİMLERİNDE NELER YAŞANDI? Tüm Türkiye’de is yerleri denetlendi. Pandemi tedbirlerinin yeterince alınıp alınmadığı gözlendi. Denetime izin...

İŞ YERİ DENETİMLERİNDE NELER YAŞANDI?

Tüm Türkiye’de is yerleri denetlendi. Pandemi tedbirlerinin yeterince alınıp alınmadığı gözlendi. Denetime izinli olup şehir dışında bulunan Emniyet Müdürü Metin Alper katılamadı. Protokol denetlemelerde kısa süre sonra ayrıldı. Vali yalnız denetimlerini sürdürdü. Meydan çevresini sadece değil AVM’lerde de gün boyu denetimini sürdürdü. Denetleme bir gün öncesinden tüm Türkiye’ye ilan edildi. Tabiri caizse 'Biz geliyoruz önleminizi alin' denildi. Peki, buna rağmen işyerleri uyulması gereken kurallara yeterince riayet etti mi, ediyor mu? Gözlemlemediğimiz kadarıyla birçok iş yerinin eksiklikleri mevcut. Özellikle sosyal mesafe uyarı etiketleri... Vali İsmail Ustaoglu da hemen hemen tüm is yerlerinde olması gereken tedbirleri yanında Ticaret İl Müdürlüğünden görevli kişi ile tespit edip uyulmayan konularda uyardı. Bu denetimin cezai işlem uygulama olmadığı kamuoyunda farkındalık yaratma olduğu vurgulandı. Denetlenen is yerleri tek tek emniyet birimi tarafından kaydedildi. Daha sonra yeniden eksikliklerin tamamlanıp tamamlandığına bakılacağı aktarıldı.

Denetimler sırasında ilginç anlar da yaşandı. Valinin yanına yaklaşan bir vatandaş harçlığım yok diyerek harçlık istedi. Vali yanındaki görevlilere harçlık vermesi konusunda uyardı. Halı sahaların açılmasını isteyen de talebini Valiye iletti.

MİLLETVEKİLİ AYVAZOĞLU İLE İL BAŞKAN YARDIMCISI KİMİ ZİYARET ETTİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hasan Dilekoğlu ile Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirdi. Ayvazoğlu bu ziyaretle ilgili, “Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüze İl Başkan Yardımcımız Hasan Dilekoğlu ile yaptığımız ziyaretimizde Bölge Müdürümüz Halil Şaşmaz ve kurum personeli ile müdürlüğümüzün uhdesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleme ve bilgi alma fırsatımız oldu. Nazik ev sahipliği için Bölge Müdürümüze teşekkür ederim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BENİMSENMEYEN ORTAHİSAR İSMİ NASIL KONULMUŞTU?

Ortahisar Belediyesi ismi bu kente eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın yanlış armağanlarından biridir. Ortak aklın dikkate alınmadığı, halkın belirlediği isimlerin arka plana atıldığı sıradan bir isimdir.

O süreçte Trabzon’da 2 ilçe kurulacaktı. Yapılan anketlerde Kanuni ve Yavuz Sultan Selim isimleri öne çıktı. Ancak Erdoğan Bey Ankara’da kafasına göre karar verip AK Parti’nin Beşirli bölgesini kaybedeceğini düşünerek Trabzon Büyükşehir’i tek ilçeye düşürdü. Türkiye’nin pek çok vilayetinden daha büyük bir ilçe oluşturdu.

Erdoğan Bayraktar Trabzon’dan çıkan ortak karara yalnız 2 ilçe konusunda değil isim konusunda da uymadı. Anketten “Tek belediye olacaksa adı Yavuz Sultan Selim Belediyesi” ismi çıkmıştı. Erdoğan Bayraktar buna da uymadı. Uymamasını bir özel sohbette şöyle açıklamıştı:

“Yavuz Sultan Selim ismine Alevi Milletvekili arkadaşlarımız tepkiliydi. Onların tepkilerini çekmenin doğru olmayacağını düşündük. Onun için kimsenin itiraz etmeyeceği Ortahisar ismini verdik.” Aradan 8 sene geçti. 8 senedir “Ortahisar Belediyesi” ismi benimsenmedi. Ne AK Parti camiası, ne CHP nede İYİ Parti isimden memnun değil. Hergün gündeme gelen isim değişikliği bu yıl yine gündemde.

Bu hikayeyi neden anlattık. Ortak akıl ürünü olmayan her iş ve eylem günün birinde anlamsızlaşıyor. Ve sonunda ortak akıl galip geliyor. Ama olan kaybedilen zamana oluyor. Ne yazık ki AK Parti’de ortak aklı önemsemeyen anlayış farklı kurumlarda da olsa devam ediyor.

KTÜ DOLMUŞ DURAĞI DOLMUŞ DÖNÜŞÜMÜYLE İLGİLİ BAŞKANLA BİR ARAYA GELDİ

Dolmuş dönüşüm süreciyle ilgili KTÜ dolmuş esnafı Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’yı ziyaret etti. Dolmuş dönüşümünün pandemi sürecine denk gelmesi en çok şoför esnafını ekonomik yönde zayıflatmıştı. Şoför esnafının yeni bir araç almaya ne parası nede krediyi ödeyecek geliri var. Zor durumdaki şoför esnafı sorunlarını, istek ve görüşlerini bir araya geldikleri Başkanla istişare etti. Ziyaretle ilgili Usta ise, “Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odamızın kıymetli üyeleri olan KTÜ Dolmuş Durağı esnafımız, cemiyetimizi ziyaret ettiler. Esnafımız ile dönüşüm süreci ve pandemi döneminde yapacağımız çalışmalarımızın istişaresini gerçekleştirdik. Dönüşüm sürecinde esnafımızın zarar görmemesi için oda olarak gerekli çalışmalar yapılıp, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz devam ediyor. (Bilindiği gibi Başkan Hakan Usta Ankara’ya faizsiz kredi için görüşmeler yapmak üzere gitmiş, bazı milletvekilleri ile görüşerek geri dönmüştü.) Her şey şoför esnafımız için. Allah'tan şoför esnafımıza kazasız günler dilerim.” şeklinde açıklama yaptı.

GELECEK PARTİSİ TRABZON İL BAŞKANI BASINLA BULAŞACAK

Gelecek Parti Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, cumartesi günü basınla bir araya gelecek. Toplantının kahvaltı şeklinde düzenleneceği belirtilen açıklamada Velioğlu, partisinin tanıtımını gerçekleştirip yönetim kurulunu tanıtması bekleniyor. Velioğlu, bilindiği gibi 2018 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den, Ortahisar Belediye başkan aday adayı olmuştu. Daha sonra 2019 Aralık’ta kurulan Genel Başkanlığını Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı Gelecek Partisi’nin Trabzon İl Başkanı seçildi.

07 Ağu 2020 - 10:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.