28 EKİM PERŞEMBE NABIZLAR

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SORUSUNA TRAJİKOMİK CEVAPLAR Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önceki gü...

28 EKİM PERŞEMBE NABIZLAR
28 EKİM PERŞEMBE NABIZLAR
+5
Haber albümü için resme tıklayın

BAŞKAN ZORLUOĞLU’NUN SORUSUNA TRAJİKOMİK CEVAPLAR

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önceki gün Twtter hesabından “Hava mükemmel, yüzler gülüyor. Sizce sebebi ne?” sorusunu yöneltti. Zorluoğlu’nun sorusu çok sayıda etkileşim alırken, gelen trajikomik cevaplar hem güldürdü hem de düşündürdü. İşte o cevaplardan bazıları: “Yollarda ki çamur hava güzel olduğu için kurudu ayakkabılar pislenmediği için gülüyorlar.”, “Belediye hizmetlerinden dolayı olduğunu sanmıyorum başkanım.”, “Dolar yatırımınız vardır belki de”, “Trabzon sokaklarında gezmiyor olman.” “Reis yolları kazıp sonra üstüne beton döktükten 1 hafta sonra neden bir daha kazıyorlar... Çavuş çukura yüzük saat bir şey mi düşürüyor acaba?”, “Sen ve icraatların olmadığına eminim başkan., “Bence tüm Trabzon'un altyapı çalışmalarını verdiğiniz şirketi değiştirip işi bilen, yapabilecek bir şirkete verdiniz! Bu dönemde bu çalışmalardan dolayı maddi zarara uğrayanların haklarını ödeme sözü verdiniz!”, “Başkanım Puan tablosuna bakınız sebebini görürsünüz.”

BAKAN DANIŞMANI YILDIRIMHAN, NEDEN SOSYAL MEDYA VE NETFLİX’İN YASAKLANMASINI İSTEDİ?

İçişleri Bakanlığı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, ABD ve Avrupa’nın teknoloji ile zihin işgali yaptığını savundu, Netflix ve sosyal medyanın ya yasaklanmasını ya da sınırlandırılmasını istedi. Bakan Danışmanı Yıldırımhan, “ABD ve Avrupa teknoloji ile büyük bir zihin işgali yapıyor. Netflix ve sosyal medya ile bu zihin işgalini tamamladıkları anda istedikleri her ülkeyi rahatlıkla işgal edebilirler.Bunlar yasaklanır veya sınırlandırılırsa bu işgal yavaşlatılabilir. Bu zihin işgalini durdurmalıyız!” çağrısı yaptı. Yıldırımhan, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığına da dikkat çekti. Yıldırımhan, “Avrupa’da yükselmek ve kariyer sahibi olmak için Türkiye ve Erdoğan düşmanlığı prim yapıyor. Almanya’da Sosyal Demokrat partili Aydan Özoğuz isimli kadın, Erdoğan ve Türkiye düşmanlığı sayesinde Federal meclis başkanvekilliğine seçilmiş. Türkiye’den özenenleri de çoktur sanırım!..” ifadelerini kullandı.

CHP İL BAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR’İN ULAŞIMI ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDIĞINI SÖYLEDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin başlattığı Akçaabat dolmuşlarının otobüse dönüşüm projesinin sonlanmasına yönelik değerlendirmede bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, Büyükşehir’in ulaşımı eline yüze bulaştırdığını söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesinin Akçaabat mersin hattında çalıştırmayı düşündüğü ve dönüşüm için aldırdığı otobüsler kontak kapattı ve dönüşüm sonlandırıldı. Yani dönüşüm fiyaskoyla sonuçlandı. TİSKİ’den sonra ulaşım da ellerine yüzlerine bulaştı. Umalım ki dolmuş sistemine geri dönmek isteyenlerin hakları saklı olsun plakalarını tekrar alabilsinler hak kaybı yaşamasınlar” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN EVİ YANAN GÖKÇE ERHAN’A DESTEK

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, çevre için yapacağı basın açıklamasından önce evi yanan Gökçe Erhan’a destek açıklamasında bulundu. Başkan Oyman, “Erken teşhis nasıl hayat kurtarıyor, yaşam alanımıza erken müdahale de geleceğimizi kurtarır. 2-3 gündür Gökçe Erhan hanımefendinin denizi korumak için yapacağı basın açıklaması öncesi evinin yanması hepimizi derinden etkiledi. Ev yandı. İşin acı tarafı eğer evi yanmasaydı kamuoyunda duyabilecek miydik düşüncesidir. Bu mücadelesinin ilk defa değil, yıllarca sürdüğünü düşünüyorum. Sakın ama sakın kendisini asla gözyaşlarıyla değil o halde olan bir insanın mücadelesinden vazgeçmeyip basın açıklamasına çıkacak gücüyle hep anmalıyız. Kendisine şu an tüm Türkiye'den destekler geliyor ve bu gelişmeler hepimizi mutlu ediyor. Dün arkadaşlarımız kendisine ulaştı. Evet hepimizin Gökçe Erhan'ın yanındayız. Yarın daha geç demeden çevresi, doğası, geleceği için çalışan herkese yetkililer tarafından kulak verilmelidir, bizler de yardımcı olmalıyız. Tüm olumsuzlukları, kayıpları veya acı gerçekleri yaşayarak değil yaşamadan araştırarak, öğrenerek, öğreterek ve önlemini alarak geleceğimizi korumalıyız.” ifadelerini kullandı.

ORHAN BAL YENİDEN MHP’DE

MHP Ortahisar Başkan Adayı olan ve sonraki süreçte partiden disipline sevk edilip ayrılan Orhan Bal’a yeniden MHP üyeliği verildi. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın kendisine yeniden üye olabileceğini söylediğini ileten Bal, “Başkanımız MHP üyeliğimin tekrar yapıldığın, il binasında şahsıma söyledi. Kendisine ve bütün yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizim birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu bu günlerde didişip parçalanıp yok etme lükümüz yok. Davamıza, bayrağımıza sahip çıkacağız. Başkanımızla yaptığımız görüşme çok iyi bir istişare oldu MHP camiasına hayırlı olsun” dedi.

TRABZON SANATEVİ’NDEN MÜZİK VE ŞİİR DİNLETİSİ

Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği güz akşamları müzik ve şiir dinletisi bu hafta perşembe akşamı yapılacak. Trabzon Sanatevi’nden yapılan açıklamada, “28 Ekim 2021 Perşembe günü saat 19.00'da bahçe&kafemizde şehrimizin ünlü müzik insanı, şef, kanun sanatçısı Özdemir Hafızoğlu ve arkadaşlarının yapacağı sanat müziği dinletisi ve müzik aralarında derneklerimizin üyelerinin okuyacağı Cumhuriyet Bayramı haftasına özel şiirlerle güzel bir akşam geçireceksiniz. nPrograma katılım sınırlı sayıda olacağından, Trabzon Sanatevi ve sanatın dostları sizlerin, Trabzon Sanatevi'ne bu zor zamanlarda destek olmanızdan ve "Güz Akşamları Müzik ve Şiir Dinletisi" programıyla güzel bir akşamı bizimle paylaşmanızdan memnuniyet duyacağız. Sunumunu Mehmet Kuvvet'in yapacağı gecemize şiir okuyarak renk katacak olan sanat dostları; Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği'nden Ömer Turan, Zekeriya Saka, Filiz Kalkisim Çolak ve Hüseyin Çevik, Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi'nden Bahriye Kefelioğlu Bektaş, Mehmet Mutluoğlu, Kamuran Tuna ve Mümin Sağlam, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği'nden Ahmet Yayla, Mehmet Kartal, Halit Macit ve Haydar Çoruhlu. Müzikle ve şiirle olun, bizimle kalın.” ifadelerine yer verildi.

MALATYALI BAKANIN YAPTIĞINI TRABZONLU BAKAN YAPMADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Musatafa Varank’ın Trabzon Ziyaretinde DİKİB Başkanı A. Hamdi Gürdoğan, kendilerinden “TEKSTİLKENT” ile ilgili destek istemişti. Gürdoğan, “ Trabzon’un iç bölgelerinde kalan Maçka, Düzköy, Tonya gibi ilçeleri yatırımda 5. ve 6. bölge yaparak Trabzon’a tekstil fabrikaları getirebiliriz. Bunun için hemşehrimiz DİHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve arkadaşları fabrika kurmaya hazır’ demişti. Bakan Varank ise ‘Trabzon’un bazı ilçelerini 5. ve 6. bölge yaparsak kendi şehrine pozitif ayrımcılık yaptı derler. Yarın başka şehirler de aynı şeyi isterler. Onun için ben Gültepe ile bizzat görüşüp çözüm üreteceğim’ demişti.

Geriye doğru araştırdık ve gördük ki, bugün Malatya’nın ilçelerinde tekstilde 20 bin kişi çalışıyor. Malatya’nın bazı ilçeleri dönemin Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi tarafından 6. bölgeye çıkarılmış. Ardından da o ilçelere yatırımcı akmış. Yani Malatyalı Bakan Tüfekçi’nin yaptığını Trabzonlu Bakan Varank yapmaya yanaşmadı. Varank bu öneriyi kendince adalet adına reddetti. Şimdi gözler bakanın üreteceği çözüme çevrildi.

28 Eki 2021 - 09:57 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.