20 şüpheli belirlendi

Trabzon Valiliği, yüksek kesimlerde yangınlara neden olduğu gerekçesiyle 20 kişi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Trabzon Valiliği’nden yapıl...

Trabzon Valiliği, yüksek kesimlerde yangınlara neden olduğu gerekçesiyle 20 kişi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada, üç gün boyunca 15 ilçede 68 farklı noktada örtü yangını olduğu ve 280 hektarlık orman alanı ile 10 hektarlık tarım alanın etkilendiği belirtildi. Öte yandan toplam 280 hektar orman arazisiyle 10 hektarlık tarım alanının yangından zarar gördüğü ve 21 evin yandığı kaydedildi.

Trabzon Valiliği, yüksek kesimlerde yangınlara neden olduğu gerekçesiyle 20 kişi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu

İşte Valilik açıklaması:

“İlimizde 23 Aralık 2019 Pazartesi günü Arsin ilçemizde başlayan ve üç gün boyunca 15 ilçemizde 68 farklı noktada devam eden örtü yangınları, kurumlarımızın koordineli ve fedakârca çalışması neticesinde tamamen söndürülmüştür.

Yangınların başladığı ilk andan itibaren harekete geçilerek Valiliğimizde Kriz Merkezi oluşturulmuş, devletimizin bütün imkânları seferber edilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ile ilçe belediyelerimiz, Kaymakamlıklarımız, Güvenlik Güçlerimiz, AFAD ve diğer kurumlarımızla tam bir koordinasyon içerisinde söndürme faaliyetleri başarıyla yönetilmiştir.

Yangın söndürme çalışmalarına toplam 200 araç ve 700 personel katılmış olup yangınlardan 280 hektarlık orman alanı ile 10 hektarlık tarım alanı etkilenmiştir. Herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Yangınlarda zarar gören alanlardaki hasar tespit çalışmalarına devam edilmektedir. Yangınların çıkış sebebiyle ilgili bugüne kadar 20 şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. İlk andan itibaren özveriyle çalışan kurumlarımıza ve personelimize, farklı illerden bölgemize gelerek destek veren ekiplerimize, basınımıza, çalışmalarımızda yanımızda olan muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

28 Ara 2019 - 11:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.