Geri değil ileri!

Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında ilk yarıda kötü oynadı. Bunda bildiğimiz önde oyunu kurup baskı ile maça başlayan bordo-mavili takımın etkisinin gör...

Trabzonspor, Kasımpaşa karşısında ilk yarıda kötü oynadı. Bunda bildiğimiz önde oyunu kurup baskı ile maça başlayan bordo-mavili takımın etkisinin görülmemesiydi. Trabzonspor, ilk yarıda neden topu, önde tutamadığına baktığımız zamanda defans ve orta sahadaki geriye oynama ve top çevirme inadı etkili oldu.

Trabzonspor’un defansı bu kadar topu gezdirmez ve kaleci Uğurcan ile oynamaz.

Böyle olunca top hep geride kaldı. Buna orta sahadaki isimlerinde topu geriye atarak yanlış katkı vermesi de eklenince Trabzonspor, etkili silahları olduğu hücum hattında üretken olamadı.

Bunu gören Abdullah hoca, Berat değişikliğini yaparken, oyunu öne doğru oynama hamlesi gerçekleştirdi. Bunun sonucu Djaniny ve Gervinho’nun yokluğunda iş Nwakaeme ve Bakasetas’a kaldı. Bu ikili üzerinden hücum kurgusu sonucu gol geldi ve rakip Kasımpaşa’da çok basit top kayıpları yapan Trabzon’a karşı fırsatlarda bulamadı. Başka bir takım bu kadar top kaybı karşısında Trabzon’a sıkıntı yaşatırdı.

Sonuç olarak Trabzonspor büyük takım refleksi olarak sıkıntılı maçları çözme becerisini gösterdi. Ancak bordo-mavili takım kaliteli ayaklarını kullanması için topun önde kalması gerekiyor. Kasımpaşa maçındaki gibi top geride dönerse öndeki etkinlik fazla olmaz. Kasımpaşa maçında Hugo çok iyiydi, Edgar’ın ise çıkışlardaki sıkıntıları devam ediyor. Ancak G.Saray’dan sonra Kasımpaşa maçında görüldü ki Djaniny’in yokluğu etkisini gösteriyor. Gervinho son bölümde girince hemen öndeki aksiyonlar değişiyor. Djaniny bu takım için Nwakaeme kadar etkili bir silah. Djaniny dönüşü ile birlikte öndeki etkinliğin daha da artacağına inanıyorum.

Trabzonspor’un her şeye rağmen kazanarak yola devam etmesi çok önemli. Bu galibiyetlerin ve eksik oyuncuların da dönüşü ile daha güçlü yoluna devam edecektir Trabzon. Abdullah hoca, Kasımpaşa maçında bir çok oyuncuyu da kullanmaya çalıştı. Geniş kadroda rekabetin fazla olması her zaman Trabzonspor’un artısıdır.A

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler