GERÇEKLER VE HAYALLER

Ne yaptığını bilmek, yaşamında huzuru yakalamanın bir basamağıdır. Ne yaptığını bilmeyen kişi daima huzursuz ve daima stres altında olur. Ne yaptığını...

Ne yaptığını bilmek, yaşamında huzuru yakalamanın bir basamağıdır. Ne yaptığını bilmeyen kişi daima huzursuz ve daima stres altında olur. Ne yaptığını, ne için yaşadığını ve ne yapacağını bilmeyen kişi güne ya alacakları, borçları, iş planları ile uyanır ve hiç bu dertlerden kurtulamaz.

İstediği kadar tatil yapsın, dilediği kadar işinden veya strese girdiği ortamdan uzak kalsın. Mutlaka kafasında kalan kırıntılarla her anını yormaya ve strese sokmaya muktedirdir.

Oysa ne yaptığını bilen biri nerede, hangi şartlarda olursa olsun her zaman mutlu ve dingin bir şekilde yarınlarına merhaba diyecektir.

Yaşam çizgisi standart olmazsa da attığı adımların bilincinde olan kişi daima rahat bir ruh hali ve dingin bir psikolojiye sahip olur.

Attığı adımdan bihaber olan ve her önüne gelen boşluğa adım atan, her güzel ve kolay gördüğünü fırsat bilen kişi her zaman hesap edemediği, öngöremediği sorunlarla karşı karşıya kalır.

Daima sorunlar insanın yaşam kalitesini düşürmüştür ve düşürecektir. Öncelikle sorunlarla yaşamayı ve sorunları aşmak için çözümcü olmayı bilmeliyiz. Sorunların ne kadar karşısında dik durursak o kadar mutlu yaşamımız olur.

Yaptıklarını bilerek yapan ve ne yaptığını bilen karşısına çıkacakları da biliyor demektir. Yaptıklarını bilen yaşayacaklarını da bilir.

Yapacaklarını bilen kişi yaşayacaklarını da bilir bilmelidir. Bildiklerini, düşündüklerini yaşayan kişi yaşayacağı sürprizlere de katlanmayı bilir. Sürprizleri atlatmayı bilen kişi kendine güvenen ve yaşamdan keyif alan kişidir.

İşinizin zorlukları değil ne yapacağınızı bilmedikleriniz sizi yorar. Bilmedikleriniz sizi esir alır. Yaşamın düzeneğine esir kaldığınızda eliniz kolunuz daima bağlıdır. Nefes almanız stabildir. Bakı ufkunuz tekdüzedir.

Oysa ne yapacağınızı bildiğinizde yaşanacakları da az çok bileceksiniz. Böylece yaşamınız daha bilinçli olmuş olur.

Ardınızdan gelen nesil de bu durumda neyi nasıl yapacağını daha iyi algılar ve devam ettirmesi gereken bir oluşum varsa onu daha kolay ve sorunsuz kabullenerek bir sonra ki kuşağa hem geliştirerek hem de daha huzurlu ve özgür bir ortamda başarı ile idame eder.

Herkes bildiği ve sevdiği, hoşlandığı işi yaparsa daima huzurlu ve daha az sıkıntılı bir o kadarda başarılı bir geleceği yaşar.

Gençler geleceği konuşur, yaşlılar ise geçmişi en iyi anlatır. Biri yaşadıklarını anlatırken diğeri de hayallerini anlatır.

Ne yaşanmış olan tecrübeler aksaklık yaşatır ne de insanın kafasında bütün duygu ve hisleri ile kurguladıkları aksaklık yaşatır. Biri bütün düşünce ve ruhu ile özlem, arzu, heyecan içinde geleceği yaşarken. Diğeri de bedeni ruhu ile bizzat yaşadıklarıdır.

Yaşananlar ister his ister reel olsun daima kişi yaşamının yeni adımlarını atmasına yardımcı olur. Bu yeni adımlar kişinin kendi bilincinden geldiği için bir sonra ki adımda nelerin yaşanabileceğini de az çok kestirmiş olu. Böylece yaşam daima daha huzur ve mutluluk verici olur.

Yarınlarınız daha mutlu, etkin ve huzurlu olması temennilerimle.

TRABZONSPORUMUZU BAŞARISINDA TEBRİK EDER BİR SONRA Kİ SEZONDA DA BAŞARILI OLMASINI DİLERİM…

Selam Saygı ve Sevgilerimle…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nazmiye Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler