Zonguldak'ta 26. Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası başladı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) düzenlenen "Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Bahar Şenlikleri ile Farabi 8. Ar-Ge...

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesince (BEÜ) düzenlenen "Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası Bahar Şenlikleri ile Farabi 8. Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı" kortej yürüyüşle başladı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünden başlayan yürüyüşe ve açılış törenine, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, fakülte dekanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi bando ekibinin de yer aldığı etkinlikte, uluslararası öğrenciler şenlik alanındaki stantlarda geleneksel kıyafetleriyle hazır bulundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından üniversitenin çeşitli kulüpleri tarafından açılan stantları ziyaret eden Rektör Özölçer, ebru çalışması yaptı, Gençlik Merkezi'ne ait stantta ok fırlattı.

Farklı ülkelerin yöresel ürünlerini yakından inceleyen Özölçer ve heyet, Atatürk Anadolu Lisesi halk oyunları ekibinin Artvin yöresine ait halk oyununu izledi.

Rektör Özölçer, gazetecilere, üniversitenin ve bilimin gelişimi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Proje pazarının gelecek yıl daha da büyüyeceğini belirten Özölçer, "Bahar şenliğimizi de seneye büyütmeyi planlıyoruz. Pandemiden dolayı öğrencilerimiz de çok sıkılmıştı, içlerine kapanmışlardı, adapte olmakta zorluk çekiyorlardı. Onlar için en iyi şekilde festival düzenlemek istedik." dedi.

16 May 2022 - 16:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.