Üniversitelerden bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs, Çorum Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa, Kastamonu, Sinop ve Amasya üniversiteleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki g...

SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs, Çorum Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa, Kastamonu, Sinop ve Amasya üniversiteleri, bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, yaptığı yazılı açıklamada, bir grup amiral tarafından imzalanan, "menfur" olarak nitelendirdikleri bildiriyi şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Ünal, şunları kaydetti:

"Geçmişten tevarüs eden bu vesayetçi uygulamaların milletimizin nezdinde hiçbir kıymeti harbiyesi olmadığını ve milletimizin anti demokratik girişimlere karşı 15 Temmuz'da milli birlik ve beraberlik ruhuyla tek vücut olarak verdiği destansı cevabı darbe özlemcilerine hatırlatırız. Demokrasimizin ve milletimizin aleyhinde yapılan bu açıklamanın sorumlularının yüce Türk adaleti önünde hesap vereceği ve hak ettikleri cezaları alacağına inancımız tamdır."

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin de yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'cü ve bölücülere karşı dimdik ayakta olduklarının bilinmesini istediklerini vurguladı.

Şahin, "Montrö Sözleşmesi'nin tadili ve Kanal İstanbul projesi konularını bahane ederek milletin iradesine gem vurmaya çalışanların karşısında olmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Şahin, şöyle devam etti:

"Online muhtıralarda, yargı darbelerinde, kumpaslarda ve 15 Temmuz darbe girişiminde gereken dersi almayanlara en güzel cevabı yine Türk milleti verecektir. Darbelerden medet umanlara karşı milli iradenin temsilcisi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz."

Çorum Hitit Üniversitesi (HİTÜ), bazı emekli amirallerin açıklamasına tepki gösterdi.

HİTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kendilerini sözde "vatan aşığı" gibi gösterenlerin milli iradeyi hiçe saydığı vurgulandı.

HİTÜ'nün bu tür odakların karşısında dimdik durmaya devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, "Darbe heveslisi açıklamalarda bulunan vesayet odaklarını kınıyoruz. Millet iradesini göz ardı eden, demokratik toplum düzenini ve birliğimizi bozmaya yönelik her türlü girişimin dimdik karşısındayız. Eski Türkiye alışkanlıkları üzerine gelişen kalkışma ve girişimlere karşı daima demokrasimizin, devletimizin ve aziz milletimizin yanında olmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türk milletinin 15 Temmuz'da olduğu gibi bundan sonra da darbe heveslilerinin heveslerini kursağında bırakacağı vurgulandı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, yaptığı yazılı açıklamada, emekli amirallerin açıklamasına tepki göstererek, vesayetin karşısında, demokrasinin yanında olduklarını vurguladı.

Üniversite olarak gece yarısı yayımlanan ve darbe iması barındıran sözde bildiriyi şiddetle kınadıklarını belirten Dalgın, "Biz daima, demokrasinin, milletimizin, devletimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, yaptığı yazılı açıklamada, bildirinin demokrasiye zarar vermekle kalmadığını aynı zamanda iç ve dış düşmanları da cesaretlendirdiğini ifade etti.

Elmacı, şunları kaydetti:

"Milletimizin iradesini yok sayarak gece yarısı bildiri yayınlamak suretiyle bu millete, demokrasiye ve milli iradeye saldırılmasını kabul etmiyoruz. Demokrasi ve milli iradeyi ortadan kaldırmak isteyenlere karşı, demokrasi, milli irade ve devletimizin her zaman yanındayız."

Kastamonu Üniversitesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, milli iradenin yanında olunduğu vurgulanarak, "Millet iradesinin üzerinde tahakküm kurmaya çalışan ve demokrasiyi görmezden gelen tüm vesayet odaklarını şiddetle kınıyor, hukukun ve demokrasinin üstünlüğüne inandığımızı kamuoyuna saygılarımızla beyan ederiz." ifadelerine yer verildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.