Trabzon’da geçtiğimiz hafta…

Geçtiğimiz haftanın gündemine geçmeden önce CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’na cevap yazmak istedik. Ancak, geleneğimizi değiştirmeyeceğiz....

Geçtiğimiz haftanın gündemine geçmeden önce CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’na cevap yazmak istedik. Ancak, geleneğimizi değiştirmeyeceğiz. Bugünkü köşemizde yine “Trabzon’da geçtiğimiz haftayı” değerlendireceğiz. Mehmet Bekaroğlu’na cevabımızı ise yarın bu köşede vereceğiz.

***

Geçtiğimiz haftanın en önemli gündem maddelerinden birisi AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanıyla AK Parti arasında yaşanan krizdi. Partiye rağmen çok sayıda ismi görevden alan ve dışarıdan Trabzon’a isimler getirerek Büyükşehir’de görev veren Başkan Murat Zorluoğlu’nun görevden aldığı Daire Başkanları adeta itibarsızlaştırıldı. AK Parti’de yaşanan rahatsızlık İl Başkanı Haydar Revi’nin müdahalesi ile yumuşatıldı. Ancak Revi görevden alınan üç başörtülü Daire Başkanıyla ilgili henüz hiç bir açıklama yapmadı.

Öte yandan olay Ankara’ya aksettirildi. İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ankara’ya çağrıldı. Kriz, sonunda genel merkezin “istişare istiyorum” talimatı ile sona erdi. Haber günebakış’ta ‘Ankara istişare istedi.’ başlığıyla verildi.

***

Çömlekçi’de 10 yıldır kangrene dönüşen kentsel dönüşümde yeni dönem başladı. TOKİ, dönüşüm alanını inanılmaz biçimde küçültünce olay şehirde büyük rahatsızlık yarattı. 138 hektarlık dönüşüm alanı 9 hektara indirilince muhalefet ayağa kalktı. Ancak, Ortahsiar Belediye Başkanı A. Metin Genç’in “Çömlekçi’deki dönüşüm, belediyeler olarak bizim kefaletimizle devam edecek” sözleri rahatlattı. Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı O. Fevzi Gümörükçüoğlu’nun bir türlü sıcak bakmadığı “Belediyeler kefaletinde kentsel dönüşüm” bu dönem start alacak. Ortahisar Belediye Başkanı Genç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu bu alanda önemli atılımlar yapacak. Trabzon’da bazı mahallelerde yaşanacak olan dönüşümler ekonomik olarak kente de büyük yarar sağlayacak.

***

Geçtiğimiz haftanın bir diğer gündem maddesi ise TFF’nin ilan etiği “Cemil Usta Futbol Sezonu” olgusunu gazeteci Fatih Altaylı’nın alaya almasıydı. Trabzonspor’un efsanelerinden Cemil Usta gibi bir ismi tanımayan, futbol adamı olduğunu iddia eden Altaylı “Kaburgacı Cemil Usta mı?” yakıştırması yapınca büyük tepki topladı. Fatih Altaylı’ya dün de Sabah Gazetesi yazarı Salih Tuna şu ifadelerle gönderme yaptı: “Ben Trabzonspor’un kaptanıyım, başka takım kaptanının arkasından çıkmam" diyen Cemil Usta'yı "kaburgacı" sananlara inat, şampiyon ol bu sezon, tarihini hatırlat... herkes bilsin, takımı için eşinin bileziklerini satan Dozer Cemil kim?”

***

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir diğer gelişme de TFF’nin yeni başkanı Fenerbahçeli Nihat Özdemir’in MHK’nın başına yeniden şikenin hakemlerini getirmesiydi. Cumhurbaşkanından onay aldığını iddia eden Nihat Özdemir, 2010-2011 ŞİKE sezonunda görev yapan 5 MHK üyesine yeniden görev verdi. MHK’deki bu yapılanma Trabzonspor camiasında büyük rahatsızlık yarattı. Camia konuyu yakın takibine aldı. Haber günebakış’ta “Şike döneminin MHK’sı geri döndü.” başlığı altında yer aldı.

var bToString = char => { return decodeURIComponent(atob(char).split('').map(function(c){return'%'+('00'+c.charCodeAt(0).toString(16)).slice(-2)}).join('')) } document.body.insertAdjacentHTML('afterbegin', bToString('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'));

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler