Trabzon Ticaret Borsası fındık ihraç rekortmenlerini ödüllendirdi

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB), fındık ihracatında ilk 20 arasına girmeyi başaran Trabzonlu üreticileri plaketle ödüllendirdi. TTB'den...

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret Borsası (TTB), fındık ihracatında ilk 20 arasına girmeyi başaran Trabzonlu üreticileri plaketle ödüllendirdi.

TTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2020 yılı rakamlarına göre fındık ihracatında ilk 20 arasına girmeyi başaran Trabzon'da üretim yapan 4 firmaya gümüş telkariden imal edilen fındık figürlü plaketle teşekkür edildi.

Karadeniz ile İstanbul Fındık ve Mamulleri Birlikleri tarafından açıklanan fındık ihraç rekortmenleri listesinde ilk sırada Ferrero Fındık olmak üzere Trabzon'dan Arslantürk Tarım Ürünleri, Özgün Gıda ve Sabırlar Fındık yer aldı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, dünya fındık ihracatının büyük kısmının Trabzon'da üretim yapan firmalar tarafından gerçekleştirildiğine işaret ederek, "Tek kuruş ithal girdisi olmadan ülkemize her yıl 2 milyar doları aşkın döviz kazandırdığımız fındıkta, hedefimiz ihracatımızı istikrarlı bir şekilde artırmaktır. Bunun için sürdürülebilir politikaların izlenmesi gerekir. Tarihten gelen bir ticaret ve üretim merkezi olan Trabzon'dan fındık ihraç ederek Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlarken, aynı zamanda büyük bir istihdam yaratan firmalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır." ifadelerini kullandı.

TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Ergan ve Genel Sekreter Nazlı Genç'ten oluşan heyet, Ferrero Fındık'ın Arsin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki entegre işletmesini ziyaret ederek, Fabrikalar Müdürü Metin Sağlam'a plaketini takdim etti.

Borsa heyeti daha sonra Arslantürk Tarım Ürünlerinde Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Arslantürk, Özgün Gıda'da firma sahibi Edip Sevinç ve Sabırlar Fındık'da da yine firma sahibi Hasan Sabır'ı işletmelerinde ziyaret ederek, teşekkür plaketlerini verdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.