Trabzon ile İran arasında turizmin geliştirilmesi için fikir alışverişi

- Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: - "Sadece Körfez ülkelerinden değil İran ve Avrupa'dan da şehrimize turist gelmesini amaçlıyoruz" - İranlı turizmcilerden Ahmedi Gıhassem: - "Yapacağımız ortak çalışmalarla Trabzon'a daha fazla turist getirmek isteriz"

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sadece Körfez ülkelerinden değil İran ve Avrupa'dan da Trabzon'a turist gelmesini amaçladıklarını belirtti.

Zorluoğlu, kendisini ziyarete gelen İranlı turizmciler ile Trabzon-İran arasındaki turizmin geliştirilmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zorluoğlu, İran ile turizm ilişkilerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Zorluoğlu, iki ülkenin yaşam biçimlerinin çok yakın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim yaşam biçimimize çok yakınlar. Çok sakin, beyefendi, kibar, hakikaten çok kıymetli insanlar. İran'a gittiğimde bir yabancı ülkeye gitmiş gibi hiç hissetmedim. Bizler din kardeşiyiz. Gerek İran'dan Trabzon'a, gerek Trabzon'dan Tebriz'e ve diğer şehirlere gidilmesi için işbirliğini ve ilişkilerimizi artırmamız gerekiyor."

Turizmin gelişmesine büyük önem verdiklerine dikkati çeken Zorluoğlu, "Sadece Körfez ülkelerinden değil, İran ve Avrupa'dan da şehrimize turist gelmesini amaçlıyoruz. Trabzon'da 15 sene önce 2 bin yatak varken şimdi 40 bin yatak var." diye konuştu.

Zorluoğlu, turistlerin memnuniyetinin de önemli olduğuna işaret ederek, "İranlı turistlerin ne arzu ettikleri de bizler için önem taşıyor. Trabzon'u daha cazip hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha fazla İranlı kardeşimizi ağırlamak istiyoruz." dedi.

- "Trabzon'u çok sevdik"

İranlı acente sahipleri adına konuşan Ahmedi Gıhassem, gördükleri ilgiden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, "Trabzon'u çok sevdik. Biz de acente sahipleri olarak aramızdaki ilişkilerin gelişmesini gönülden arzu ediyoruz. Yapacağımız ortak çalışmalarla Trabzon'a daha fazla turist getirmek isteriz." ifadesini kullandı.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.