Sinop'ta öğrenciler kan bağışında öncü oluyor

SİNOP (AA) - Türk Kızılay Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Muharrem Coşkuner, kan bağışı konusunda en büyük desteği üniversiteli öğrencilerden görd...

SİNOP (AA) - Türk Kızılay Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Muharrem Coşkuner, kan bağışı konusunda en büyük desteği üniversiteli öğrencilerden gördüklerini söyledi.

Coşkuner, AA muhabirine, kan ihtiyacının hasta sayısına bağlı olarak her yıl arttığına dikkati çekti.

Üniversiteli öğrencilerin yanı sıra vatandaşları da kan bağışında bulunmaları konusunda duyarlı olmaya davet eden Coşkuner, "Sinop Üniversitesin de ikinci yarıyıl öğretiminin başlamasıyla öğrenciler kan alma birimimize gelerek hem kan bağışında bulunuyor hem de gönüllü olarak kan bağışçısı bulmak için vatandaşlarla görüşüyor. Dolayısıyla ocak ayında kan bağışı oldukça düşük seviyedeyken, öğrencilerin gelmesiyle şubat ayında artış oldu." dedi.

Sinop Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Rabia Yılmaz da topluma hizmet dersi kapsamında Sinop Kızılay kan alma biriminde 52 arkadaşıyla gönüllü olarak çalıştıklarını anlatarak, "Kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla duyarlı vatandaşlarımızı bilgilendirerek broşür dağıtıyoruz, kan vermeye davet ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız kan verme konusunda duyarlılık gösteriyor." diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.