Sinop'ta "En İyi Lakerdayı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi

SİNOP (AA) - Türkiye'nin önemli balıkçılık merkezlerinden Sinop'ta gerçekleştirilen Lakerda Festivali kapsamında "En İyi Lakerdayı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi.Sinop Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm...

SİNOP (AA) - Türkiye'nin önemli balıkçılık merkezlerinden Sinop'ta gerçekleştirilen LakerdaFestivali kapsamında "En İyi Lakerdayı Ben Yaparım" yarışması düzenlendi.

Sinop Belediyesinin ev sahipliğinde Kültür ve Turizm Derneği tarafından eski buzhane binasında düzenlenen yarışmaya 26 kişi katıldı.

Daha önceden hazırlanan palamut lakerdaları, jüri tarafından tadılarak değerlendirildi.

Lakerdanın kokusu, tuz oranı ve diriliği değerlendirilerek yapılan puanlamada, birinciliği Mustafa Kavak elde ederken, ikinci Cengizhan Kaptan, üçüncü Hüseyin Özsoy oldu.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri, Vali Köksal Şakalar, Belediye Başkanvekili Mustafa Binoğlu tarafından takdim edildi.

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir balık kenti olan Sinop'ta bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

Yarışmayla tuzlu balığın hem tüketimine hem de tanıtımına katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Çobanoğlu, "Tuzlu balık yapımı zordur. Arkadaşlarımız zahmet ederek, emek vererek yarışmaya katıldı. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Tuzlu balık tüketmek kentimizde bir kültür. Bu kültürün tüm ülkeye yayılması arzusundayız.” diye konuştu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.