Sinop'ta Bayat Yaylası "Tabiat Parkı" ilan edildi

SİNOP (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığınca Sinop'un Durağan ilçesinde bulunan Bayat Yaylası "Tabiat Parkı" ilan edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar 1...

SİNOP (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığınca Sinop'un Durağan ilçesinde bulunan Bayat Yaylası "Tabiat Parkı" ilan edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, zengin bitki örtüsüne sahip 51 hektarlık alanın tabiat parkı statüsüne alınması için bir süre önce çalışma başlatıldığı vurgulandı.

Müdürlüğün teklifi üzerine Tarım ve Orman Bakanlığınca Durağan ilçesinde yer alan Bayat Yaylası'nın "Buzluk Tabiat Parkı" olarak ilan edildiği duyurulan açıklamada, "Kararla birlikte ülkemiz yeni bir tabiat parkına daha kavuşmuştur. Gerekli prosedürlerin ardından söz konusu alanda peyzaj ve uygulama projeleri hayata geçirilecektir. Hayırlı olsun." ifadesine yer verildi.

Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.