Samsun'da telefonda dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi

- Üç şüpheli gözaltına alındı

SAMSUN (AA) - Samsun'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak 2 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen 3 zanlı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi kurucu rektörü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. N.T.O'yu 25 Şubat'ta telefonla arayan zanlılar, kendilerini polis olarak tanıtarak, "Banka hesaplarınız ele geçirilmiş, şüphelileri yakalamak için operasyon yapıyoruz." dedi.

Bankadan 117 bin dolar çekerek evine dönen N.T.O, kapısına gelen zanlılardan Suriye uyruklu H.A.M. (23) ve M.E.'ya (22) parayı teslim etti.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan N.T.O, polise başvurdu.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yürüttüğü çalışma sonucu tespit edilen şüphelileri takibe aldı.

Ekipler, H.A.M. ve M.E.'yı Ankara'da bir başkasını dolandırmak üzereyken suçüstü yakaladı. 28 Mart'ta adliyeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Soruşturmanın devamında dolandırıcılık şebekesinin çökertilmesi için teknik ve fiziki çalışma yürüten ekipler, Eskişehir ve Şanlıurfa'da belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyonda örgüt elebaşı olduğu belirlenen . (35) ile telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan M.Ş. (41) Şanlıurfa, aradıkları telefon hatlarının sahibi İ.D. (20) ise Eskişehir'de gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyete götürüldü.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.