Safranbolu Belediyesinden yöresel dille "Evde kal" çağrısı

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmaları için çeşitli nokta...

KARABÜK (AA) - Karabük'ün Safranbolu Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların evde kalmaları için çeşitli noktalara yöresel dilin kullanıldığı uyarı afişleri astı.

Belediye ekiplerince farklı bölgelerde billboardlara yerleştirilen afişlerde, "Kapıyu gıygaşuk bırakma", "Bi hora geçü", "Evde dur abisinin" ve "Düzelü bee..." şeklinde ifadeler yer alıyor.

Belediye Başkanı Elif Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı hem dezenfeksiyon hem de hijyen açısından birçok önlem aldıklarını söyledi.

Tedbirler kapsamında evde kalan vatandaşların biraz sıkılabildiğini belirten Köse, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada da takipçi sayımız oldukça fazla. Geçen hafta 1 milyondan fazla kişiye ulaştık. Bu da demek oluyor ki bizleri gurbetçi hemşehrilerimiz de takip ediyor. Bu sebeple sık sık özel paylaşımlar yaparak Safranbolu'muzun motivasyonunu yüksek tutmaya çalışıyoruz. Bu şivelerle yaptığımız şehir giydirmelerinin de sebebi buydu."

Köse, çalışma sonucunda olumlu dönüşler aldıklarını dile getirerek, "Safranbolu yöresinin şivesi de oldukça özel. Bu şekilde reklam ünitelerine de giydirmelerimizi yaptık. Tekrar buradan halkımıza diyorum ki bu seferlik lütfen 'Kapıyı gıygaşuk bırakma.' ve 20 yaş altı gençlerimize de son sözümüz 'Evde kal abisinin.' olsun." dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.