Otizmli bireyler için "temsili asker kınası" yakıldı

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda bir araya gelen otizmli bireyler için "temsili asker kınası" yakıldı. Engelliler Haftası etkinl...

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda bir araya gelen otizmli bireyler için "temsili asker kınası" yakıldı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Karabük, Antalya, Ankara, Zonguldak, Kocaeli, Çorum, Kastamonu ve Bartın'dan gelen otizmli bireyler, 13-17 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda Otizm Kampı'na katıldı.

Anne ve babalarıyla kampa katılan otizmliler için temsili asker kınası düzenlendi. Kına gecesine Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı askerler de katılarak, otizmli bireylere moral verdi. Otizmli bireyler asker şapkası takıp, jandarma aracına bindirildi. Kına yakılan çocuklar ve aileleri zaman zaman duygulanarak göz yaşlarına hakim olamadı.

Kınanın ardından özel bireyler ve aileleri oyunlar oynayıp dans etti.

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, AA muhabirine, Türkiye'de ilk kez böyle bir kampın gerçekleştirildiğini söyledi.

Özel bireylerin 5 gün boyunca kamp yaptığını dile getiren Boyraz, "Bu akşam çok güzel oldu. Askerlik zamanı gelen özel bireylerimizin asker kınasını yaptık. Bizim için temsili askerlik mutluluk verici. Herkes evladının askere gitmesini ister ancak bizim çocuklarımızın durumu belli. Çok güzel bir akşam geçirdik." dedi.

Kocaeli Otizmli Çocuklar Derneği Başkanı Hüseyin Necdet Gümüş ise çok anlamlı bir etkinlik olduğunu aktararak, "Sayın Bakanımız Mehmet Kasapoğlu ve Türkiye Otizm Meclisinin girişimleri sonucu bu kampa geldik. Özel bireylerin burada kendilerini geliştirmeleri ve sportif faaliyetlerini artırmaları için çok özel bir proje. Temsili bile olsa bizim için askerlik çok önemli. Birçok annemiz burada kendini tutamayıp hüzünlendi." ifadelerini kullandı.

Berna Şengün de verimli bir kamp olduğunu dile getirerek, "Özel gereksinimli bireyler aileleri ile katıldılar çok verimli oldu. Beş yıldızlı otele gitsek buradaki rahatlık ve huzuru bulmamız mümkün değildi." değerlendirmesini yaptı.

16 May 2022 - 00:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.