Ordu'da yöresel lezzetler tanıtıldı

ORDU (AA) - Ordu'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emi...

ORDU (AA) - Ordu'da, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan hafta çerçevesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından etkinlik organize edildi.

Vali Tuncay Sonel, Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki programda, Türkiye'nin kültürel manada çok zengin bir ülke olduğunu söyledi.

Ordu'nun mavisi, yeşili, turistik alanları, misafirperverliği ve yöresel tatlarıyla öne çıktığını anlatan Sonel, görülmeye ve yaşamaya değer bir şehir olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler ise Yöresel Lezzetler Akademisini kurduklarını belirterek, tarım, hayvancılık ve gıda sektörüne yönelik yürüttükleri çalışmaları aktardı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak da Ordu mutfağının, yörenin coğrafi özelliklerine göre şekillendiğine dikkati çekti.

Ordu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Kabacık'ın, "Türk Mutfak Kültürü ve Ordu Mutfağı" konulu seminerinin ardından, katılımcılara Akkuş kuru fasulyesi ve karalahana çorbası başta olmak üzere yöresel lezzetler ikram edildi.

27 May 2022 - 16:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.