Ordu'da çöplüğün lavanta tarlasına dönüştürüldüğü alanda hasat yapıldı

ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan lavanta tarlasında hasat gerçekleştirildi. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in girişimleriyle...

ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan lavanta tarlasında hasat gerçekleştirildi.

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in girişimleriyle daha önce vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan Durugöl Mahallesi'ndeki 17 dönümlük arazi için bir yıl önce çalışma başlatıldı.

Çalışma kapsamında arazi üzerine lavanta tarlası kuruldu. Yeni cazibe merkezine dönüşen alanda, ikinci lavanta hasadı gerçekleştirildi.

Başkan Tören, gazetecilere, bu uygulamalarla yeşil ekonominin adımlarını attıklarını söyledi.

Lavanta tarlasının, bir turizm kenti hedefiyle ilerleyen Ordu ve Altınordu'nun turizm çeşitliliğini artıracağını vurgulayan Tören, "Burası, güzel görüntüsü ve kokusuyla insanlarımızı kendisine çekecek. Lavanta tarlası doğal bir stüdyo görüntüsüyle de manzara ve doğa fotoğrafçılarının yanında yerli ve yabancı ziyaretçilerin de ilgi odağı olacak." diye konuştu.

Tören, lavanta yetiştiriciliğini gelecek yıllarda şehir merkezinde ve kırsalda yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, "Lavanta bahçemiz görsel güzelliği yanında çevre düzenlemesi ve estetiği ile şehrimizin turizm cazibe ve çekim merkezlerinden biri olacak inşallah." dedi.

13 Ağu 2022 - 17:22 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.