Ombudsmanlık Çözüm Merkezi

Kamu Denetçiliği KurumuTürkiye’nin her yerinde büyük küçük demeden kendisine iletilen her soruna çözüm üretiyor. Son olarak nüfusta çocuklarının ismin...

Kamu Denetçiliği KurumuTürkiye’nin her yerinde büyük küçük demeden kendisine iletilen her soruna çözüm üretiyor. Son olarak nüfusta çocuklarının isminin yanlış yazıldığını belirterek KDK’dan çözüm isteyen bir aile, KDK’nın yapmış olduğu soruşturma sonucu nüfusa yazdığı yazıyla çocukların ismini düzeltti. n 6’DA

Kamu Denetçiliği Kurumu’na www.ombudsman.gov.tr üzerinden başvuran çocuk, arkadaşları tarafında alay konusu olan isminin değiştirilmesini talep etti. Küçük çocuk doğduğunda ismini babasının Fatma koyduğunu ancak nüfus memurunun ismi yanlış anlayarak Fatmatül yazdığını ifade etti. Nüfus memurunun yazdığı ismin yanlış olduğunu gördüğünde babasının itiraz ettiğini fakat kendisine sadece mahkeme yoluyla sorunun çözülebileceğinin belirtildiğini ifade eden çocuk mahkeme kararı gerekmeksizin ad ve soyad değişikliği yapabilme imkânı çıkınca hemen idareye başvurduğunu söyledi. Dilekçesine rağmen isim değiştirme talebinin idare tarafından reddedildiğini kaydeden küçük çocuk arkadaşlarının alayından bıktığını, hiçbir anlamı olmayan Fatmatül isminin Fatma olarak değiştirilmesi için Ombudsmandan talebini iletti. Türkiye’de çocuklardan velisinin iznine ihtiyaç duymadan başvuru alan tek kurum olan Ombudsmanlık gelen başvuru üzerine çocuğun yaşadığı ilçenin kaymakamlığı ile iletişime geçildi. Kaymakamlık ile KDK arasında yapılan görüşmeler neticesinde İlçe İdare Kurulu küçük kızın adını Fatma olarak düzeltti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.