Muharrem İnce Trabzon'da Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Trabzon’da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’ye yönelik Afgan göçünü eleştiren...

Muharrem İnce Trabzon'da Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Muharrem İnce Trabzon'da Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Trabzon’da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye’ye yönelik Afgan göçünü eleştiren ve Suriye politikasını anlatan İnce,

“Türkiye Cumhuriyeti yol geçen hali değil. Suriye’nin devlet yönetimi ile masaya oturacağız. Burası Avrupa’nın tampon bölgesi değil. 3 bin kilometre öteden gelenler arasında kadın, çocuk yok. Gencecik insanlar sınırımızda hiçbir direnç görmeden Anadolu’ya giriyor. Siz başta kaldığınız sürece Türkiye çöker. Türkiye’de devlet aklı yol olmuştur Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor.” dedi.

Pandemiye yönelik değerlendirmelerde bulunan İnce, “Böyle giderse yakında yine kapanırız. Bunu da bir zafiyet olarak görüyorum. Yeterli önlemlerin alınmadığını görüyorum. Turist gelsin de nasıl gelirse gelsin bu doğru değil. Bile bile lades olmaz. Bu yönetim şekli bile bile lades. Ekonomi çok kötü. Erdoğan iktidara geldiğinden beri 3 milyon kişi işini kaybetti. Ben Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olacak demiştim oldu. Hem döviz hem enflasyon hem faiz yüksek. Üçünü birden yükselten tek isim Erdoğan. Yönetiminde demokrasi yok, akıl yok. Türkiye’de Muharrem İnce’nin rekortmen olduğu bir konu var. Medya ambargosu. Bundan sonra medyaya ters konuşacağım. Bir yanda yandaş medya, bir yansa candaş, bir yanda fondaş medya hepsi var. Yapılması gereken özgür bir basın olması.” ifadelerini kullandı.

Bölgenin verdiği göçü değerlendiren İnce,

“Siz bir dükkan açsanız 120 bin kişi bu dükkandan alışveriş yapsa zarar etme şansı var mı? Türkiye’de 85 milyon çay içiyorsa ve ÇAYKUR zarar ediyorsa insanın aklına iki şey geliyor. Bir hırsızsınız, iki beceriksizsiniz. Çay bu bölgenin ürünü değil mi?

Fındık bu bölgenin ürünü değil mi? Fındığın yüzde 65’ini benim memleketim üretiyor fiyatı nasıl Hamburg’da belirleniyor. Yerli ve milli olmak burada başlar. Buna sahip çıkarsan sen yerli ve millisin. ÇAYKUR’u yönetemeyen hiçbir şeyi yönetemez.” İfadelerini kullandı.

Trabzon’a yönelik bakış açısını da paylaşan İnce, “Yapılması gereken limanı demiryoluyla Anadolu’nun içleriyle bağlamak ve oradan diğer ülkelere bağlamak.” dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.