KÜRESEL ISINMA VE KÜRESEL KİRLENME DÜNYAYI CEHENNEMLEŞTİRMEK DEMEKTİR

Tüm dünyada kuraklık var. Yangınlar çoğaldı. Dereler kuruyor. Sular çekiliyor. Yer ve gök Yüce Allah’ın kudret elinde. Nice insan kitleleri anlamıyor....

Tüm dünyada kuraklık var. Yangınlar çoğaldı. Dereler kuruyor. Sular çekiliyor. Yer ve gök Yüce Allah’ın kudret elinde. Nice insan kitleleri anlamıyor. Toplumlar habire dünyayı kirletiyor. Yangınları arttırıyor. Dünyayı Cennetleştirmek yerine Cehennemleştiriyor. Cehennemliğe medeniyet diyorlar. Birkaç makine ve alet yapıldı diye. Çalan çalana. Tahrip eden edene. Yakan yakana. Huzur ve mutluluk nerede? Gösterseler ya. Genler değiştiriliyor. Yüce Allah’ın tabiatına muhalefet ediliyor. Böyle elbet zamanı gelince Cehennem yapışır yakana. İçecek su bulamaz hale geliniyor.4 Temmuz Pazar Trabzon’unun 2300 m. yüksekliklerinde Kadirga Yaylası tepesine çıktık. Sahilden yukarı giden Tepeden aşağı denize akan dereler kurumuş. Trabzon gibi su bölgesinde bile. Her tarafta zaten barajlar tehlikede. Kuruyan derelerde Alabalıklar kalan su göllerine saklanmış. Taşlar altında. Bugün 9 Temmuz 2021 Cuma. İstanbul’da Martı ölümleri balık ölümleri başladı. Denizlerde. Televizyonlar gösteriyor. Bana göre devletler mikropları üretip toplumlara atan çıkarcıların elinde. Sağlık devleti yok. Para için göstermelik aşılar yapılıyor. İnsanları aşılamak sağlık devletçiliği için yeterli değil. Dünyanın dörtte üçü su. Sular kirletiliyor. Balıklar martılar ölüyor. Sağlık devleti ortada yok. Devlet mahlukata acımasız olana acımasız olmalı. Her canlı can taşıyor. Canıyla yaşıyor. Başka devletlerde başka tabiat hastalıkları. Cani devletler ve cani şirketler ortak çalışıyor. Mikrobu üretip atıyorlar. Sonra para için ilâç ve aşı satılıyor. Kurtarıcı medeniyet bu mudur? Bu yeni küresel bir rantçılıktır. Fakat bu küresel rantçıların da Kıyameti yaklaşıyor. İnkârdan ve paradan gözleri bir şey görmüyor. Küresel ısınmaya yalan diyenler kirlenmeye yalan deyip radyasyonlu çayı politika için içenler bakalım içecek suyu yiyecek balığı nerede bulacaklar? Dünyanın Cennetliği kaybolacak. Çünkü Cehennemlik kimseler yüzünden Cehennemleşiyor. Şimdi Yüce Allah’ın Cehennemi niçin yarattığını adalet gereği daha iyi anlıyoruz amma Cennet devletini de kuralım da dünyayı şu Cehennemlik kimselerden kurtaralım. Yoksa asıl yananlar bu cehennemleşmeyi durdurmayanlar, engellemeyenler olacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler