Kaymakam Demirkale’den "evde kal" çağrısı

AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riski nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalma çağrısında bulundu. D...

AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) riski nedeniyle vatandaşlara evlerinde kalma çağrısında bulundu.

Demirkale, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede resmi ve özel kurumların Kovid-19'a karşı önemli tedbirler aldığını anımsattı.

Vatandaşların da alacağı önlemlerin hayati önem taşıdığını vurgulayan Demirkale, "Bilindiği üzere Kovid-19 salgınıyla karşı karşıyayız. Kendimizin, ailemizin, tüm Merzifonluların ve milletimizin sağlığı için zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım. Merzifon’da tüm önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızın salgından korunmak adına mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları hayati önem taşıyor." dedi.

Demirkale, sokağa çıkma yasağı kapsamında özellikle tek başına yaşayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nun da çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirtti.

Evlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşların 112, 155, 156 numaralardan ihtiyaçlarını bildirebileceklerini aktaran Demirkale, bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi ve aracın görevlendirildiğini kaydetti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.