İş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmayacak

Türkiye'de koronavirüse karşı uygulanan aşı sayısı 73 milyonu aşarken, aşı yaptırmayanlarla ilgili kısıtlamalar da gündeme geliyor. TESK Genel Başkan...

İş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmayacak
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'de koronavirüse karşı uygulanan aşı sayısı 73 milyonu aşarken, aşı yaptırmayanlarla ilgili kısıtlamalar da gündeme geliyor.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderildiğini açıkladı.

82 BİRLİK, 13 FEDERASYON, 3 BİN 200 ODAYA UYARI

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, hazırladıkları genelgeyle 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odaya, aşıya duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını kaydetti.

YENİDEN KAPANMA ENDİŞESİ

Ülke genelinde hızla artan vaka sayıları ve delta varyantının baş göstermesi nedeniyle aşı olmanın önemine işaret eden Palandöken, yükselişe geçen vaka sayılarının esnaf ve sanatkar camiasında yeni bir kapanma endişesi oluşturduğunu vurguladı.

'AŞIŞIZLARI ÇALIŞTIRMAYIN'

Palandöken, esnafın yeni bir kapanmaya tahammül edemeyeceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Vaka sayılarını düşürmenin ve salgından kurtulmanın en önemli adımı aşı olmaktır. Bunun için aşı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması ve iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için tüm teşkilata yeni bir genelge gönderdik. Genelgede maske ve sosyal mesafe kurallarıyla birlikte gelen müşterilere 'HES kodu' ile aşı sorgulamasının yapılması hususu da yer alıyor."


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.