İnegöl'de bireysel çöp konteynerı dağıtımına devam edildi

İNEGÖL Belediyesi, belirlediği pilot bölgelerde denediği bireysel çöp konteyner ve geri dönüşüm kutusu dağıtımına devam etti. İnegöl Belediyesi’nin...

İNEGÖL Belediyesi, belirlediği pilot bölgelerde denediği bireysel çöp konteyner ve geri dönüşüm kutusu dağıtımına devam etti.

İnegöl Belediyesi’nin ilk olarak Mesudiye Mahallesi’nde dağıttığı bireysel çöp konteyner ve geri dönüşüm kutlularının dağıtımına bu kez de Fatih Mahallesinde devam edildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Fatih Mahallesinde apartmanlara uygun hacimde ‘Bireysel Çöp Konteyner'ı yerleştirirken, geri dönüşüm kutuları da dağıtarak vatandaşlara bu konuda da daha duyarlı olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.

ÇALIŞMAMIZ BAŞARILI OLDU

Bireysel Çöp Konteynerı dağıtımına beraberindeki heyetle birlikte katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, daha önce denenen ve başarılı olan uygulamanın devam ettiğini söyledi. Başkan Alper Taban, ‘’Fatih Mahallemizdeyiz. Çöp konteynerlarının mahallemize dağıtımını bugün gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi uzun bir süredir çöp toplama sistemi ile ilgili üzerinde yoğunlaşarak şehrimizi daha temiz bir şehir haline getirmek, beraberinde bu organizasyonu daha sistemli daha verimli ve etkin hale dönüştürebilmek üzere çalışmalar yürütüyorduk. Bu çalışmaların neticesinde de öncelikli olarak Kemalpaşa Mahallemizde bir pilot bölgede denemeler yaptık. Bu denemelerin başarılı olduğunu gördükten sonra merkezin dışında bir mahallede uygulama yapalım demiştik. Burayı da Mesudiye Mahallemiz olarak belirlemiştik. Mesudiye Mahallemizde de çalışmamızın başarılı olduğunu gördükten sonra bu gün de Fatih Mahallesinde aynı işlemi yapıyoruz. Her binamıza bir adet konteyner veriyoruz. Binamızın içerisinde oturan bir vatandaşımıza çöp kovamızı teslim ediyoruz. Çöp toplama günlerinin hangi gün olacağını kendilerine duyuruyoruz.” diye konuştu.

BAŞARACAĞIMIZDAN EMİNİM

Vatandaşların çöp günlerine gösterdikleri hassasiyet ile sokaklarda oluşan kötü görüntünün bireysel çöp konteynerları ile yok olacağını vurgulayan Başkan Alper Taban, ‘’Bugün Fatih Mahallemizde 1.866 adet geri dönüşüm kutusu, 512 çöp konteynırı dağıtımı sağladık. Bu konteynerların kimisi 120 litrelik, kimisi 240 litrelik kimisi de 770 litrelik hacimden oluşmakta. Bunları dağıttıktan sonra da vatandaşlarımızın bunlara sahip çıkmasını ve bakımlarını, temizliklerini güzel bir şekilde yapmalarını aynı hassasiyeti çöp günlerine riayet ederek çöplerini atıklarını da zamanında, gününde çıkarmalarını kıymetli hemşerilerimden rica ediyorum. Bunu başardığımız an sokaklarımızın kirlenmediğini, atıkların olmadığını, sahipsiz hayvanların çöpleri karıştırmadığını ve dağıtmadığını gördüğümüz bir sürece doğru hareket ediyor olacağız. Başaracağımıza adım gibi eminim. Mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun inşallah’’ dedi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.