Esnaf ve sanatkarların kredi borçlarının ertelenmesi

- TESOB Başkanı Metin Kara:- "Esnafımıza her zor zamanında olduğu gibi bugün de can suyu vermeye, piyasanın canlı tutulması için destekte bulunmaya devam ediyoruz"

TRABZON (AA) - Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, esnafa her zor zamanında olduğu gibi bugün de can suyu vermeye, piyasanın canlı tutulması için destekte bulunmaya devam ettiklerini belirtti.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanıp Resmi Gazete'de yayınlanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında esnaf ve sanatkarların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan süreci en az hasarla atlatmasına yönelik bazı tedbirlerin uygulamaya koyulduğunu anımsattı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri'nden 31 Mart 2020 ve öncesinde düşük faizli kredi kullanan ortakların tümünün nisan, mayıs ve haziran aylarına ait borçlarının 31 Mart 2020 tarihinde sistem üzerinden otomatik olarak faizsiz şekilde üç ay süreyle erteleneceğini aktaran Kara, buna bağlı olarak kredi ödeme tablosundaki kalan tüm taksitlerin de öteleneceğini ifade etti.

Kara, kredi ötelemesiyle ilgili Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine başvuru yapılacağını kaydederek, "Ortaklarımızdan erteleme dönemi boyunca işçi çıkarmayacaklarına dair bir taahhütname alacağız. Ortaklarımız erteleme başvurusu için acele etmesin, zamanımız var.' ifadesini kullandı.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak, kredi verme işlemlerinin de aynı şekilde devam ettiğine dikkati çeken Kara, esnafa her zor zamanında olduğu gibi bugün de can suyu vermeye, piyasanın canlı tutulması için destekte bulunmaya devam ettiklerini belirtti.

Kara, Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan hazine faiz destekli kredilerin faiz oranlarının da düşürülerek güncellendiğini ifade ederek, Halkbank'ın uygulamaya koyduğu Esnaf Destek Paketi hakkında bilgi verdi.

Kara, devletin çeşitli kurumları tarafından çeşitli vergi ve kredi uygulamalarının başlatıldığını belirterek, esnaf ve sanatkarların bu zor dönemi en az hasarlı atlatabilmek için bu tür desteklerden yararlanması gerektiğini kaydetti.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.