Çorum'dan, orman yangınlarından etkilenenlere gıda ve ihtiyaç malzemeleri gönderildi

ÇORUM (AA) - Çorum'da, orman yangınlarında zarar görenler için hazırlanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri, Antalya'ya doğru yola çıktı. Çorum Belediyesin...

ÇORUM (AA) - Çorum'da, orman yangınlarında zarar görenler için hazırlanan gıda ve ihtiyaç malzemeleri, Antalya'ya doğru yola çıktı.

Çorum Belediyesince tedarik edilen temel gıda ve temizlik malzemelerinin yüklendiği iki kapalı kasa kamyonet ile 6 personel Antalya'ya doğru hareket etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, gazetecilere, orman yangınlarında zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yangından etkilenen bölgede yardımların uyumlu yapılabilmesi için Cumhurbaşkanlığınca Antalya'da koordinasyon merkezi kurulduğunu belirten Candan, "Bize de Antalya'daki orman yangınlarından etkilenen 34 köyü verdiler. Biz de o köyleri tek tek gezerek, hem gıda yardımı yapacağız, hem sıcak çorba dağıtacağız. Ekmek, su ve buna benzer ihtiyaç malzemelerini o bölgedeki vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi.

Çorum Belediyesi olarak yangınla mücadeleye destek verdiklerini dile getiren Candan, "Antalya Gündoğmuş bölgesinde orman yangınlarına gönderdiğimiz 2 su tankeri, 1 arazöz ve 9 personelden sonra 34 köyde evleri yanan vatandaşlarımıza gıda ve hijyen paketi yardımımız 2 araç 6 personelimizle yola çıktı. Yaralarımızı hep birlikte sarıp üzerimize düşeni yapacağız." diye konuştu.

- Osmancık Belediyesi tanker gönderdi

Osmancık Belediyesi de yangınla mücadelede kullanılmak üzere 20 tonluk su tankeri ve 2 personeli Antalya'ya gönderdi.

Belediye Başkanı Ahmet Gelger, iki personel ve tankeri belediye binası önünden uğurladı.

Gelgör, tankerin Evrenseki Manavgat Yangın Koordinasyon Merkezi'ne bağlı olarak yangınla mücadele çalışmalarına katılacağını bildirdi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.