Bitlis'teki örtü yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altında

BİTLİS- Diyarbakır karayolu üzerinde, Buzlupınar mevkisi yakınında çıkan örtü yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin yangına müd...

BİTLİS- Diyarbakır karayolu üzerinde, Buzlupınar mevkisi yakınında çıkan örtü yangını 3'üncü günde kısmen kontrol altına alındı. Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken Eskişehir ve Kütahya'dan iki yangın söndürme helikopterinin bugün bölgeye sevk edileceği belirtildi.

Bitlis-Van karayolunun 35'inci kilometresi ile Bitlis-Diyarbakır karayolunun Buzlupınar mevkisi yakınlarında iki ayrı noktada 3 gün önce örtü yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine her iki noktaya itfaiye, AFAD, jandarma, AKUT, Bitlis Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, Bitlis-Van karayolu üzerindeki yangını önceki gün kontrol altına aldı. Rüzgarın yön değiştirmesiyle geniş bir alana yayılan Bitlis- Diyarbakır karayolu üzerindeki yangın ise kısmen kontrol altına alındı. Şu ana kadar 20 hektardan fazla alanın zarar gördüğü yangının kontrol altına alınabilmesi için ekipler yoğun bir mücadele veriyor.

Dün yangın bölgesine giden Bitlis Valisi Oktay Çağatay'ın talebi üzerine bugün Eskişehir ve Konya'dan da iki yangın söndürme helikopterinin bölgeye sevk edileceği belirtildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.